Имената на съдебните заседатели ще бъдат запазени в тайна по

...
Имената на съдебните заседатели ще бъдат запазени в тайна по
Коментари Харесай

Пазят в тайна имената на съдебните заседатели за процеса по делото срещу Тръмп

Имената на правосъдните заседатели ще бъдат непокътнати в загадка по време на идния цивилен развой по дело за обезчестяване на писателка против някогашния президент Доналд Тръмп, постанови арбитър, базирайки се на " доста огромен риск ", че в противоположен случай те ще бъдат подложени на тормоз и други, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Анонимните правосъдни заседатели са необикновени, изключително отвън наказателните каузи. Асошиейтед прес и вестник " Дейли нюз " от Ню Йорк възразиха против проекта за скриване на самоличността на правосъдните заседатели в процеса по желае на колумнистката Елизабет  Джийн Карол - отричан от Тръмп - че републиканецът я е изнасилил през 90-те години на предишния век.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Люис А. Каплан обаче съобщи, че се притеснява, че правосъдните заседатели ще бъдат подложени на нежелано внимание от страна на медиите и на " тормоз или нещо по-лошо " от страна на поддръжници на някогашния президент, който се е оповестил срещу правосъдния развой, или от хора, недоволни от възможна присъда.

" Въз основа на невижданите условия, при които ще се организира този правосъден развой, в това число необятната предварителна гласност и доста огромния риск, че правосъдните заседатели ще се опасяват от тормоз, нежелано нахлуване в персоналния им живот и възмездие ", написа той, " има съществени учредения да се счита, че правосъдните заседатели се нуждаят от отбрана ".

Адвокатите на Карол отхвърлят коментар. Адвокатът на Тръмп Алина Хабба съобщи, че не желае правосъдните заседатели " да усещат какъвто и да е външен напън или въздействие " по време на процеса, който би трябвало да стартира в края на идващия месец.

" Анонимността ще помогне да се подсигурява, че решението им ще се основава само на показаните им обстоятелства ", сподели Хабба, настоявайки, че тези обстоятелства " неопровержимо ще оправдаят " Тръмп.

Освен че имената им ще бъдат непокътнати в загадка, правосъдните заседатели ще бъдат превозени до съда и назад и ще бъдат изолирани от обществеността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР