Имената на общо 27 eврокомисари бяха обявени днес като членове

...
Имената на общо 27 eврокомисари бяха обявени днес като членове
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен одобри списъка с еврокомисари

Имената на общо 27 eврокомисари бяха оповестени през днешния ден като членове на новата Европейската комисия.
Говорителят на актуалната Европейска комисия Мина Андреева съобщи, че в него липсва еврокомисар от Англия, защото институцията продължава да работи с презумпцията, че Обединеното кралство се отдръпва от Европейски Съюз на 31 октомври, съобщи БНР.
Освен българският представител Мария Габриел, в него са включени познатите от сегашния състав на Комисията Франс Тимерманс, Маргрете Вестагер, Йоханес Хан, Вера Йоурова, Фил Хоган, Валдис Домбровскис, Марош Шефчович. Сред новите лица са досегашният завеждащ пресслужбата й Маргаритис Схинас като представител на Гърция, Силви Гулар на Франция, Дидие Рейндерс на Белгия, Паоло Джентилони на Италия. Както към този момент е известно, висш представител по външната политика и сигурността ще бъде испанецът Жозеп Борел, а ръководител на Европейския съвет - белгиецът Шарл Мишел.
Очаква се на следващия ден по обяд новоизбраният ръководител на Комисията Урсула фон дер Лайен да разгласи разпределението на ресорите.
Преди ден в медиите изтече лист, съгласно който България получава сектор " Образование и просвета ", само че той бе избран като " много противоречив " от осведомени.
След това Европейският парламент би трябвало да даде единодушието си за целия състав, в това число за ръководителя и висшия представител за външната политика, който е и заместник-председател на институцията.
Преди това всеки от новите еврокомисари ще бъде изслушан в съответната парламентарна комисия и в случай че няма възражения, Европейският съвет ще може публично да назначи новата Европейска комисия.
Очаква се Народното събрание да реши въпроса на съвещанието си в Страсбург през октомври.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР