Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви,

...
Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви,
Коментари Харесай

5 храни, които не трябва да съхранявате в хладилника

Имате възприятието, че хладилникът ви всеки миг ще се взриви, тъй като е претъпкан с всевъзможни хранителни артикули? Най-вероятно повода е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.
Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, с цел да удължим периода им на валидност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да понижи вкусовата им стойност.
Вижте кои са питателните артикули, които не се е целесъобразно да се съхраняват в хладилника. И бройте до 10 идващия път, до момента в който посягате към наличието на пазарните торби, с цел да ги нахвърлите инстинктивно в него.

Лук и чесън
Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и мрачно място, където няма заплаха да заловен мухъл.

Домати
Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят усета си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по опция на директна слънчева светлина). В случай, че към този момент са разрязани, е целесъобразно да ги оставите в хладилника.

Пъпеш
Tук още веднъж главен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на персонални желания, защото кората е задоволително твърда и дебела, с цел да защищити плода от изсъхване.

Цитрусови плодове
Tъй като се отглеждат в мек климат, е безвредно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, безусловно ти поставете в кутия или ги увийте в особено фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо
Най-добре е да се съхранява при стайна температура, в случай че не е изцяло узряло. Ако към този момент е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонен сок и го поставете в хладилника.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР