Имаше акция в нашия хотел, докато закусваме, влязоха над 50

...
Имаше акция в нашия хотел, докато закусваме, влязоха над 50
Коментари Харесай

Преживяват Същински Кошмар! Четирима Невинни Българи Лежат Вече Трети Месец В Индонезийски Затвор!

" Имаше акция в нашия хотел, до момента в който закусваме, влязоха над 50 индивида с автомати... всички, които бяха бели, бяха свалени на земята, вързани с тиксо - ръце, крайници, очите... ", описа Томов във видеовръзка.

Четирима българи попадат в ареста. По думите им едвам 40 дни по-късно разбрали повода - поради побой с друга група българи. Твърдят обаче, че не са взели участие в конфликта.

" Нито познаваме жертвата, която е засегната, безусловно нищо. Просто пристигнаха служителите на реда, заключиха ни, направиха ни тараш на стаите, без документи да ни покажат... ", сподели Валентин Малкочев.

Българите подозират, че са задържани, тъй като са европейци и желаят да ги изнудват за пари. Оплакват се от доста неприятни условия в пандиза.

Близките на арестуваните пък описват, че информация за случая достигнала до посолството ни в Индонезия едвам в края на април. И че не получили съответна поддръжка от консула ни там.

От външното ни министерство дадоха отговор, че упреците към работата на посолството и консула са неоснователни.

" Упреците към работата на посолството и на българския консул в Джакарта са изцяло неоснователни. Посолството следи развиването на случая от самото му пораждане. Българският консул е в непрекъсната връзка с юриста на арестуваните български жители и в съдействие с него е подхванал всички вероятни стъпки пред локалните управляващи за по-бързо решение на случая.

До момента нашето посолство е направило следното:

- Предложило е лист с юристи, от който е определен бранител

- Съгласувано с юриста посолството е изпратило писмо до полицията на остров Бали с искане за депортация на лицата

- Консулът ни в Джакарта е изискал от дирекция " Консулски връзки " на Министерство на външните работи на Индонезия подпомагане за депортация, както и българските жители да не бъдат местени в пандиза.

- Многократно е желано от индонезийските управляващи ускорено разглеждане на случая и информация за опциите за освобождение под гаранция.

Очаква се решението на прокурора дали ще повдигне обвинявания против арестуваните, гласи отговорът на Министерството на външните работи.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР