Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция

...
Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция
Коментари Харесай

Артекс: Имаме доказателства за продължаването на строежа на Златен век

Имаме всички нужни доказателства, с които да подкрепим своята позиция в разногласието с ДНСК по реализацията на постройката " Златен век ". Те са били разполагаем на съответните органи - всички, постоянно и напълно. Уповаваме се на върховенството на закона точно тъй като всички дейности на компанията са потвърдено законосъобразни.

Това обявиха от строителната компания " Артекс " няколко дни, откакто стана ясно, че Върховният административен съд е решил да върне на Административния съд – София-град делото за прекъсването на градежа на небостъргача " Златен век " в столичния кв. " Лозенец ". Според съда административният съд е отменил заповедта на Дирекцията за народен строителен надзор за прекъсването на работата по постройката, без да даде опция на дирекцията да показа доказателства в своя поддръжка. За това делото се връща на първата инстанция, която би трябвало да събере още доказателства по проблема. Освен това в решението на Върховен административен съд се показва, че въпросът за валидността на разрешителното за градеж на " Златен век " не е предмет на разногласието и не би трябвало да се преглежда от съда.

Връщането на делото през цялото време значи, че работата по " Златен век " ще бъде спряна още месеци. От " Артекс " обявиха, че това води до отрицателни последствия, както за компанията, по този начин и за работещите в нея.

" Възпрепятстването и забавянето на законните строителни работи са за сметка на стотиците служащи, които са ангажирани в плана, за сметка на ресурсите на една напълно българска компания, която от четвърт век е част от градивния бизнес у нас. Спирането на „ Златен век " няма да бъде просто проблем на една компания. То се възприема като предупредително обръщение към всички, които желаят да работят с обсег: по-безопасно е да се работи на дребно и да се повтаря познатото ", написа в позицията на " Артекс ".

В нея се споделя още, че " освен нашият екип, само че и цялото общество остава с основателни подозрения за фактори отвън публичния интерес, които оказват въздействие на решенията на административните органи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР