“Имаме три политически субекта в новото народно събрание – “Има

...
“Имаме три политически субекта в новото народно събрание – “Има
Коментари Харесай

Ония, които наричат управляващите мутри и мафия били популисти според Плевнелиев

“Имаме три политически субекта в новото национално заседание – “Има подобен народ “, “Изправи се! Мутри, вън “, и “Демократична България” за жалост, които бих поставил в категорията на популистките партии. За всяка една от тях, в това число и за президента, следва да забележим по какъв начин те ще съумеят да осъществят обещанията си”, разяснява той пред bTV.

“Партията, която искаше да се назова “Няма такава страна “ с огромна възможност ще ръководи тази страна. Референдумът през 2016 година имаше три искрено противоконституционни въпроса. Нека хората се замислят какво се криеше зад тези въпроси и какво щеше да се случи. Ако понижим дотациите на партиите на 1 лева, това значи, че ги подаряваме на някакво подмолно финансиране. Ако имаме мажоритарни избори в два тура, това значи тирания на огромните партии. Ако желаеме мажоритарен избор на основния прокурор, това значи безспорна тирания. Демокрацията се базира на баланс сред ползите на другите групи и сред институциите, а не налагане със мощ на неустойчиви във времето решения от името на народа”, счита Плевнелиев.

По думите на Плевнелиев балансите са сложни, само че политиката е това и в нея постоянно ще се избира сред по-малкото зло. Прогнозата му е, че нови избори през лятото биха довели до по-големи изненади и спомагателен безпорядък.

“Почти съм уверен, че ще имаме държавно управление. Не изключвам коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ ИТН “, дано не забравяме, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи постоянно са играли дружно “, разяснява Росен Плевнелиев. Възможно е и трите популистки партии да се схванат за няколко значими за тях точки от дневния ред”, счита Плевнелиев.

“Чух се с Бойко Борисов след изборите и му споделих едно само нещо – поздравих го за това, че ГЕРБ продължава да написа история с този резултат. Това, което мен доста ме впечатли, е какъв брой доста европейски водачи честитиха на ГЕРБ “, сподели още Росен Плевнелиев.

Иначе той напомни, че Борисов и екипът му потвърдили във времето, че чуват деликатно. Впрочем това бе и една от мантрите по време на антиправителствените митинги. Точно поради чуването на настояванията бе препоръчано свикването на Велико национално заседание и ГЕРБ внесе плана си за нова Конституция.

“Грешките са факт и аз мисля, че Борисов ги е разчел. Мисля, че е подготвил изненада идващите седмици. Не единствено ще покаже, че е чул деликатно гласът на народа, само че и ще извади едно проевропейско и про-демократично държавно управление “, съобщи Плевнелиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР