Имаме тенденция на увеличаване на случаите на новозаболелите с Covid-19,

...
Имаме тенденция на увеличаване на случаите на новозаболелите с Covid-19,
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Има тенденция към увеличаване на новозаразените с Covid-19

Имаме наклонност на увеличение на случаите на новозаболелите с Covid-19, която се регистрира за последните 3 дни. Паралелно с това имаме ясна и отчетлива наклонност за увеличение броя на имунизираните лица, като за последното денонощие те са над 20 000. Това съобщи на постоянен брифинг за разпространяването на ковид здравният министър Костадин Ангелов.

„ Образно казано ние се надбягваме с вируса и ще забележим кой ще финишира пръв. На фона на тази обстановка извънредно неприятно сме сюрпризирани от следващата неспазена спогодба и контракта от компанията, която трябваше да достави оксфордската ваксина („ АстраЗенека “ – б.р.) “, разяснява още проф. Ангелов.

„ Искам да ви оповестя няколко обстоятелства за доставката от тази компания – 117 000 дози дойдоха на 22 февруари т.г. – с 333 000 дози по-малко от поетия ангажимент за доставка от компанията през февруари. На 15 февруари бяхме осведомени, че до края на февруари България следва да получи две достави от 87 000 и 54 000 дози. Всъщност разбираме, че в страната ни няма да постъпи нито една от тези доставки. Описаните нагоре обстоятелства потвърждават, че „ АстраЗенека “ няма да извърши уговорката си за доставка на 142 437 дози до края на февруари. Вчера с изненада научихме, че на 1 март България вероятно ще получи 52 800 дози, а не предстоящите 142 437 ваксини. В рамките на 3 дни водим извънредно съществени диалози на разнообразни равнища с въпросната фирма-доставчик “, съобщи министърът.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР