Имаме пълно единодушие с Демократична България и Изправи се БГ!

...
Имаме пълно единодушие с Демократична България и Изправи се БГ!
Коментари Харесай

Иван Хиновски, ИТН: Имаме пълно единодушие с ДБ и ИБГНИ |

Имаме цялостно единогласие с " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". С Българска социалистическа партия имаме разнообразни визии за АЕЦ " Белене ", ние считаме, че не това е нуклеарният приоритет. Ще ги убедим, че 7-ми и 8-ми блок е по-икономичен план - постижим, това е главният водораздел сред нас, само че ще намерим решение, аз съм уверен.

Това разяснява пред Българска национална телевизия Иван Хиновски, енергиен специалист и народен представител от " ИТН ".

Вчера той даде брифинг, на който, с цел да се понижи дефицитът на предложение. Според Хиновски от няколко дни борсата се намира в безпорядък, неуправляема ликвидност и факт на ниско предложение на електрическа енергия.

Относно рекордната цена на тока на енергийния пазар е належащо неотложно чуване на министъра на енергетиката и ръководителя на борда на БЕХ, което ще бъде поискано още през днешния ден, сподели още депутатът. 

Според Хиновски главната неточност в ръководството на бранша е забавеното обединяване с Румъния. " Това е една огромна спирачка за свободната търговия със Западна Европа ", добави специалистът.

По думите му е неуместно, че това се повтаря от 5-6 години насам и не се взимат никакви ограничения: " Абсурдът е, че в центъра на казуса е държавната Топлоелектрическа централа - това приказва за качеството на ръководство на нашите енергийни сдружения. Очевидно, че има някакви други съображения над енергийните, може би саботират, тъй като за мен това е тип бойкот. "

Хиновски съобщи и че съгласно него това са игри на политическо равнище, които " за жалост се отразяват на най-важното нещо - на нашата промишленост ". 

" Смятам, че би трябвало да бъде направена инспекция на регулаторния ангажимент на държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток 2. Тя е нарицателно за неприятно държавно ръководство на енергийно сдружение - всички партии го признават ", акцентира енергийният специалист и изясни, че държавният интерес на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 сега е да изнася.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР