Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме

...
Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме
Коментари Харесай

Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме от представлението...

" Имаме още едно неявяване. Един гербаджийски отпадък, който го изхвърлихме от представлението... "

С тези думи по адрес на артиста Евгени Будинов режисьорът Александър Морфов се обръща към екипа на " Хъшове " - с цел да изясни за какво Будинов няма да е част от постановката, в която от години играе. Причината - артистът е някогашен народен представител от партията на Бойко Борисов.

Видео демонстрира по какъв начин Морфов споделя за собствен диалог с Будинов, който му се обадил, откакто видял, че не е включен в разпределението за постановката този сезон. Действието се развива през август. В описа си пред сътрудниците режисьорът иронизира някогашния народен представител, в това число като имитира интонацията му по време на диалога. Разказва, отново с подигравка, че Будинов е бил подготвен да се отхвърли обществено от ГЕРБ.

Самият артист удостовери пред " " за този диалог с Морфов, както и че не е включен в разпределението за " Хъшове " в Народния спектакъл. Посочва, че е научил за изключването си от длъжностен имейл, не от самия Морфов и по тази причина му звъннал - с цел да попита за какво. Но има друга версия за " отричането ". По думите на Будинов Морфов му споделил да избира сред него и Бойко Борисов. " Казах му, че предпочитам Бойко Борисов. Не съм му се молил, нито е имало заплаха да се хвърлям от някъде " - показва Будинов, визирайки " шегите " на Морфов по какъв начин артистът щял да се метне от високо поради ролята.

Срещу това реагира пръв някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков, неизменим член и на комисията по просвета и медии в Народното събрание.

" В записа, който обявявам по-долу, самият Морфов споделя, че Евгени има актьорски качества, само че не може да бъде част от представлението поради своите разбирания. С две думи, повода Евгени Будинов да бъде отхвърлен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го декларира обществено.

Безспорен факт е, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения. Подобно право обаче има всеки, който работи освен в Народния спектакъл, а където и да било. Защото България към момента е свободна страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики. Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено и в случай че погледнем предизборните акции от последните години ще забележим, че артисти и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното ", написа Биков във фейсбук профила си.

Това е следващият скандал с Морфов и Народния - откакто режисьорът влезе в открита война с шефа поради назначението на някогашния пиар на Движение за права и свободи Велислава Кръстева. Той на два пъти драска по вратите на съперниците си в театъра.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР