ИМАМЕ НУЖДА НЕ ОТ БЕЗБРОЙ ПОЛИТИЦИ, А ОТ ДЪРЖАВНИЦИСТЕФАН ЯНЕВ ...

ИМАМЕ НУЖДА НЕ ОТ БЕЗБРОЙ ПОЛИТИЦИ, А ОТ ДЪРЖАВНИЦИСТЕФАН ЯНЕВ

Стефан Янев в Брикел: 33 години правим едно и също и очакваме различен резултат  

ИМАМЕ НУЖДА НЕ ОТ БЕЗБРОЙ ПОЛИТИЦИ, А ОТ ДЪРЖАВНИЦИ

СТЕФАН ЯНЕВ ИЗНЕНАДВАЩО съдебна експертиза СРЕЩНА НА ЖИВО СЪС СТОТИЦИ РАБОТНИЦИТЕ ОТ БРИКЕЛ И МАРИШКИЯ БАСЕЙН:  “33 ГОДИНИ ПРАВИМ ЕДНО И СЪЩО И ОЧАКВАМЕ РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ. ИМАМЕ НУЖДА НЕ ОТ БЕЗБРОЙ ПОЛИТИЦИ, А ОТ ДЪРЖАВНИЦИ “
 
Голяма част от „ елита “ ни чака нареждания от Брюксел, проспива опциите да отбрани българския интерес, а след това се прави на „ ощипан “.
 
В препълнената до краен лимит зала в топлоцентрала „ Брикел “, някогашният длъжностен министър председател и ръководител на Природен парк „ Български напредък “, бригаден военачалник Стефан Янев, се срещна с енергетици от Гълъбово и Маришкия басейн. Срещата беше проведена след особено отправена обществена покана до Янев, подписана от стотици служащи, които желаят среща с него. В своето открито писмо, служащите от Маришкия басейн пожелаха да се видят „ онлайн “ с генерала, тъй като съгласно тях „ той е един от малцината български държавници, които в последните години са защитавали  изрично българската въгледобивна промишленост и българската въглищна енергетика “.


В бурна и прочувствена атмосфера  Стефан Янев, съобщи че е в Гълъбово, тъй като го интересува  не ориста на притежатели или висши мениджъри, а участта на над 1300 служащи. Той акцентира, че същинските началници на българските политици не трябва да са нито в Брюксел, нито в която и да е друга столица, а би трябвало да са хората живеещи и работещи в такива дребни градчета в цялата страна, българи, чиито гласове следва да бъдат чути.
За страна като България, най-важно е да се разчита на енергопроизводство, което употребява лични български запаси – в тази ситуация български въглища, тъй като това подсигурява най-пълноценно и добре енергийната сигурност и самостоятелност на страната ни, съобщи ген. Янев. На пряк въпрос „ Поет ли е пред Европа ангажимент за затваряне на въглищните ТЕЦ-ове у нас, Янев директно отговори, че “по време на неговите държавни управления, в Брюксел е било разговаряно  въглищните ни централи да работят най-малко до 2036-2038 година ”, и по този начин е било записано в Плана за възобновяване и резистентност, признат от Министерски съвет на 15 октомври 2021 година „ Какво е договаряно или подписвано по-късно –  не зная. Ако имаме смислена политика като страна, ние би трябвало да се борим за нашите предприятия и нашата енергетика, по този начин както го вършат страни като Унгария и Полша. Това важи с особена мощ в настоящата международна обстановка “. Стефан Янев бе безапелационен, че в сегашната рецесия, да си вършим опити със затварянето на въглищни ТЕЦ-ове е безусловно излишно, ненужно и не е в полза на България и нейната енергийна сигурност.


На множеството други въпроси Янев отговори, че в политически проект, множеството български политици се държат „ меко казано като комплицирани деца “. Много от тях чакат разпореждане от Брюксел, а по този начин нареченият ни „ хайлайф “ проспива редица благоприятни условия при подготовката на европейските правила и процедури  да отбрани българските ползи и след това се прави на „ ощипан “. “Всички дават обещание доста преди избори, и след това когато отидат на „ жълтитите павета “ и влязат в хубавите кабинети стават неоткриваеми “, беше прям ръководителят на „ Български напредък “
На въпрос за какво се получава по този начин Стефан Янев съобщи: „ 33 години вършим едно и също в политически проект и чакаме да получим друг резултат. У нас има доста политици, само че няма държавници. Ние търсим образци за държавност все някога, а за жал не ги откриваме през днешния ден. Държавниците не се раждат, те се основават. Това би трябвало да е една от значимите задания пред обществото ни, да основава държавници “.
На финала на срещата Янев заключи, че държи всяко българско предприятие  да работи, спазвайки всички условия на законите, в това число и тези, гарантиращи опазването на околната среда. Дали обаче някой  действително осъзнава каква е цената на това няколко хиляди индивида да останат на улицата без работа и прехранване, това е въпросът, който Янев, си е задавал по време на сагите към затварянето на Брикел. 

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg