Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат

...
Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат
Коментари Харесай

Донев заговори за ответни мерки срещу Нидерландия

" Имаме подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенген. Направени бяха две инспекции за осъществяване на критериите. И двете приключиха с позитивни за страната ни отчети. От посолството на Австрия в София също направиха инспекция и резултатите от нея още веднъж бяха положителни. Категорично демонстрираха, че България покрива всички критерии за участие в Шенген. За страдание, нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции ".

Това съобщи министър председателят Гълъб Донев в Министерския съвет във връзка блокажа на Нидерландия на влизането на страната ни в Шенген. Министър-председателят беседва по тематиката с министрите на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи Николай Милков и на правораздаването Крум Зарков.

В този смисъл изразените от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост по осъществяване на критериите, са освен неубедителни, само че и опонират на решенията на всички страни членки и на мнението на Екологичен потенциал.

Донев чака в оставащите дни  " разсъдъкът да надделее ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР