Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат

...
Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат
Коментари Харесай

Кабинетът има готовност за ответни мерки при вето от Нидерландия и Австрия за Шенген

Имаме подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенген.

Имаше две инспекции за осъществяване на критериите за участие на страната ни в Шенген. И двете приключиха с позитивни за България отчети. В допълнение, от посолството на Австрия в София направиха инспекция - също позитивна. Резултатите от тези инспекции изрично демонстрираха, че България покрива всички критерии за участие в Шенген. За страдание Нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции.

Това съобщи министър председателят Гълъб Донев в Министерския съвет във връзка запасите на Нидерландия за осъществяването на изискванията за влизане в Шенген от страната ни.

В този смисъл изразените запаси от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост по осъществяване на критериите от България за участие в Шенген от България са освен неубедителни, само че и опонират на решенията на всички страни членки и на мнението на Екологичен потенциал.

Донев чака в оставащите дни да " надделее разсъдъкът " в сътрудниците ни от Шенген.

Премиерът Гълъб Донев свика среща за Шенген с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи Николай Милков и на правораздаването Крум Зарков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР