Имаме готовност за диагностика, реакция и мерки за намаляване риска

...
Имаме готовност за диагностика, реакция и мерки за намаляване риска
Коментари Харесай

Българските лекари имат готовност за реакции срещу коронавируса, опасност има

Имаме подготвеност за диагностика, реакция и ограничения за понижаване риска на заболеваемостта от ковид. В това увери пред БиТиВи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Според него страната ни е толкоз подготвена, колкото и други европейски страни.

По думите на доктор Кунчев отбрана от вируса няма и в случай че някой си фантазира, че лекарите могат да спрат разпространяването на вируса - не могат, само че могат да понижат риска.

По отношение на грипната конюнктура в страната, доктор Кунчев посочи, че по-възрастните хора имат някаква степен от отбрана, само че даже да възникне грип при тях протича по-леко.

Младите хора се разболяват малко по-бързо и развиването от затруднения е по-голямо от новия вариант вирус, изясни доктор Кунчев, съгласно който в първите области, които оповестиха грипна конюнктура, ще стартира бърз спад и ще намалее спадът на заболеваемостта. Грипът е доста е динамичен, само че и доста бързо пада, увери медикът.

Д-р Кунчев поучава родителите да имат по-строг надзор върху държанието на децата си и да лимитират контактите им. Така щяла да се понижи общата заболеваемост.

Вирусологът проф. доктор Златко Кълвачев, който участва в утринния блок на БиТиВи, съобщи, че има заплаха за България от новия ковид, само че не би трябвало да се раздухва и да се навлиза в суматоха.

Той даже се пошегува, че вирусът може да не се назовава подъл, а интелигентен с мотив името, което има, с цел да може да се изследва.

По думите му до дни ще се появят благоприятни условия да се диагностицира и този вирус. Така вирусът щял ще бъде разпознаван като тип.

Българските управляващи имат потенциала да посрещнат новия вирус, в случай че навлезе в страната, увери проф. Кълвачев.

" Нито все още, нито на следващия ден ще има място за суматоха. Трябва да съблюдаваме това, което зависи от нас - персонална хигиена, маски, миене на ръцете и отбягване на контакти със инфектирани хора ", поучава вирусологът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР