Имаме готовност да стопанисваме Ларгото. Това заяви столичният кмет Йорданка

...
Имаме готовност да стопанисваме Ларгото. Това заяви столичният кмет Йорданка
Коментари Харесай

Столична община се готви да стопанисва Ларгото

Имаме подготвеност да стопанисваме Ларгото . Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с министъра на превоза Ивайло Московски и министъра на околната среда Нено Димов ревизира осъществяването на строителството на третия лъч на метрото.

На журналистически въпрос за решението на държавното управление да даде на Столична община стопанисването на античния комплекс " Сердика ", кметът Фандъкова съобщи, че това ще стане, откакто Министерството на културата, като възложител, обезпечи гаранционното осъществяване, тъй че общината да е сигурна, че всичко е завършило и е в положително качество.

" Винаги съм твърдяла, че ще го приемем тогава, когато сме сигурни, че обектът е завършен в положително качество . Важно е да стартираме да го стопанисваме ", установи Фандъкова.

 След теча и стъклата на Ларгото се напукаха
След теча и стъклата на Ларгото се напукаха

Куполът на „ Антична Сердика ” е развален месец след откриването

По думите й има подготвеност да бъде разширена затворената част на подземния музей за история на София , която сега е затворена за гости. " Не е направена експозицията. Ние имаме план и подготвеност за това. Имаме уверението от министър Банов, че ще създадат всичко допустимо час по-скоро да се отстранят тези проблеми, които има и тогава ние ще сме подготвени да стопанисваме ", изясни Фандъкова.

 Ларгото протече седмица след формалното разкриване
Ларгото протече седмица след формалното разкриване

Вода има по колоните и по пода на античния комплекс " Сердика "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР