Имаме една ситуация, в която се наблюдава паритет между ГЕРБ

...
Имаме една ситуация, в която се наблюдава паритет между ГЕРБ
Коментари Харесай

Проектът на Цветан Цветанов бил политическа авантюра


Имаме една обстановка, в която се следи паритет сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, по този начин социологът Евелина Славкова от организация " Тренд " разяснява настройките ни към сегашни и бъдещи претенденти за власт.
Още по тематиката
Според Добромир Живков от " Маркет линкс " доверието в кабинета спада, само че би трябвало да имаме поради от какви изходни позиции започва ГЕРБ в 2017 година " Още на входа държавното управление страдаше от недостиг на доверие ", уточни той.

Обществото стартира да обръща повече внимание на Слави Трифонов. Той липсва от митингите и от целия сюжети и печели, тъй като го няма. Ако участва, може да загуби, тъй като може да завоюва някакви негативи, уточни още Евелина Славкова.

Според Живков би трябвало да се зададем въпроса: " Да не би Слави Трифонов да отсъства, тъй като няма какво друго да предложи, от това, което се дискутира? ".

През годините имаше съществени поръчки от негова страна, само че нищо не се случи, напомни социологът.

Публичният му облик се явява като управническа опция, тъй като подлага на критика и е две в едно - мощен водач с патриотична настройка, нещо като Борисов и патриотите по едно и също време, означи Живков.

Според Евелина Славкова гласоподавателите имат афинитет към нови лица. " За него гласоподават хора, които не са от постоянните пред урните в деня на изборите ", означи тя.

По отношение на рейтинга на другите партии, Евелина Славкова даде за образец Мая Манолова.

" Когато беше народен представител, тя беше с отрицателен рейтинг, спомняме си конфликтите й с протестиращите през 2013 година Когато стана омбудсман, закупи различен облик, само че когато се върна в политиката, не е с тези стойности ", изясни Славкова.

Тя дефинира плана на Цветан Цветанов като политическа случка .

„ Не знаем до какъв брой ще се облегне на старите мрежи и до каква степен те ще могат да засилват хората. Следващите месеци, с оповестените лица, ще забележим до какъв брой ще има отделяне от ГЕРБ “, уточни Евелина Славкова.

Според Добромир Живков това е забавен опит. Той го дефинира като нова политическа поръчка от човек, който е бил обвързван с корупционни схеми, само че „ Републиканци за България “ към този момент е ценностно сложена.

И двамата социолози бяха безапелационни, че в случай че още веднъж има затваряне поради рецесия с ковид, това ще провокира доста тежки митинги.

„ Не мисля, че ще стигнем до миг, в който още веднъж да затворим. Въпросът е дали ще се развие нов стопански сюжети, които ще изведе други хора на улицата “, уточни Добромир Живков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР