Имаме една прекрасна година, защото това е година, в която

...
Имаме една прекрасна година, защото това е година, в която
Коментари Харесай

Експерт: Прекрасна година за Черноморието - по-евтино, по-малко хора, но доволни

Имаме една прелестна година, тъй като това е година, в която са понижени цените на хотелите по Черноморието през август - наслаждение, има по-малко туристи, по-добро обслужване - т.е. сега сътворяваме удовлетворени клиенти. Това е здравословна рецесия и следващата година ще имаме повече туристи по Черноморието . Това съобщи Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма, като заключи: Хубаво е, че туристите са малко, с цел да се научим по какъв начин се прави бизнес.
Драганов не пропусна да се похвали, че управляваната от него организация е " към УНИБИТ " (Университета по библиотекознание и осведомителни технологии). Припомняме, че едно от лицата на УНИБИТ е Димитър Иванов. Той е по-известен с прякора си Митьо Гестапото. Прякорът му идва от времето, когато е шеф на Шести отдел ( " Корупция и надзор на структурите на Министерство на вътрешните работи и Българска комунистическа партия " ) в Шесто ръководство ( " Борба с идеологическата измама " ) на Държавна сигурност (ДС). От 1991 до 1996 година Иванов е вицепрезидент на " Мултигруп ". Иванов преподава дисциплината " Духовенство и водачество " в УНИБИТ.
Цялата обстановка на Черноморието Румен Драганов я разказа като " великански маркетингов опит (феномен) ". По думите му, хотелите са цялостни през август, идвали хората, " хвърлят парите като фризбита, заплащат " . " Оказва се, че ние имаме много платежоспособна аудитория, която даже не се замисля какво да заплати. Ние тук сме някакви сиромахомили - виждам, че огромна част от хотелиерите... някакви ниски цени, не заплащат на личния състав, пък нямат личен състав и са объркали цялата скица ", изрече гледната си точка специалистът, до момента в който наблягаше, че имало места с по 70 лв. за два чадъра и шезлонг, а по хотелски плажове същото коствало 40 лв., а не да вземем за пример 170 лв., откакто били правени вложения за съответната база. Защо не се прави разлика сред качество, е тезата му.
Анализаторът сподели и, че до края на юли в България били влезнали 91 000 туристи повече, само че не посочи какъв брой от тях са минали пренос към друга дестинация – да вземем за пример Гърция. Вместо това Драганов счита, че на Черноморието има по-малко туристи, защото то има известност на препълнено място, няма и нужното качество на обслужване. И акцентира, че сме основали недоволни туристи в последните 3 години. Цялото изложение касаеше задграничните туристи.
Не броим българите като туристи, на Черноморието има най-вече българи, които не са статистика за туристическия ни артикул, посочи Драганов.
Докато признаваше, че в Бургаско и Варненско има спад от 15-18% на годишна база на туристите (43 000 – 55 000 души по-малко), Драганов сподели и, че при професионално работещите хотели, които работят с непознати туроперотири, заетостта сега се движи към 105-108%. " И това е прелестното в тази година, че ще се появят бизнесмени, които мислят интензивно и ще основат артикул, който ще е конкурентоспособен ", заключи специалистът. Той беше безапелационен, че не може страната да оказва помощ за наем на чартъри, тъй като това ще е нерегламентирана държавна помощ.
Дали по този начин в розовото виждат нещата и занимаващи се с хотелиерски бизнес на Черноморието - научете в Expert.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР