Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма,

...
Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма,
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма


" Имам леко терзание да не създадем внезапен скок към социализма, тъй като виждам по какъв начин обществени и социалистически тези стават мейстрийм ". Това мнение изрече пред БНР предприемачът Ивайло Пенчев, притежател на " Уолтопия ", в коментар за водените договаряния за съдружно ръководство.

Той акцентира, че има вяра в солидарността, само че не има вяра в насилствената взаимност:

" А страната е източник на насилствена взаимност. Никога в историята страната не е помогнала на никого. Тя единствено споделя на едни хора, които работят повече и по-ефективно, да оказват помощ на други, които работят по-малко и по-неефективно. Държавата насилва работливите да оказват помощ на неработливите. С това не съм склонен ".

Ивайло Пенчев е на мнение, че не би трябвало да има минимална работна и акцентира, че пазарът дефинира равнищата на заплатите, а не ги дефинира администрацията.



Според него ентусиазмът на младите партии е нещо хубаво, само че " какъв брой от обещаните неща в действителност ще се случат е функционалност на способността на тези политици да сбъдват фантазии ".

" Надеждата ми е, че ще стане по-добре, тъй като предната власт в нравствен проект ни беше вкарала във феодализма ", показа той и добави, че предстоящата ръководеща коалиция няма да е доста постоянна и е притеснително това, че няма идеология зад тази коалиция.

Пенчев уточни, че поддържа договарящите за държавно управление:

" Обещанията за нулева корупция е нещо, което ме завоюва да гласоподавам за тези хора, само че би трябвало и проект по какъв начин да се пребори корупцията ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР