Имам чувството, че попаднах в някаква комедия, защото не мога

...
Имам чувството, че попаднах в някаква комедия, защото не мога
Коментари Харесай

„Който роди първия правнук, за него е наследството“, каза бабата на мъжа ми. И стана цирк

Имам възприятието, че попаднах в някаква комедия, тъй като не мога да приема на съществено протичащото се. Искат от мен да забременея допустимо най-скоро и по-късно да родя също толкоз бързо, като че ли мога по някакъв метод да повлияя на това.

Свекървата стартира с тези забавни претенции, когато майка й, т.е. бабата на мъжа ми, съобщи, че ще остави цялото завещание на този, който по-бързо роди нейния правнук или правнучка.

Тоест в раждането би трябвало да се състезавам с братовчедката на брачна половинка ми, която неотдавна се ожени. Не ви ли звучи като цялостна нелепост?

Със брачна половинка ми сме женени от четири години и не бързаме с децата. Вече сме взели ипотечен, изплащаме го, желаеме да се отървем от това задължение и по-късно да имаме деца.

Свекърва ми одобряваше нашата позиция, наричайки я зряла и уравновесена, само че в този момент мнението й се обърна на 180 градуса.

Бабата на брачна половинка ми е доста необикновен човек. Съпруга на военачалник с всичките присъщи на бюрократичните съпруги привилегии. Тоест тя счита себе си за хайлайф, а всички останали са плебс, нищо повече.

Не я харесвах, по тази причина я съм я виждала единствено един път – на нашата женитба. Тя в действителност не върви на никое място, тъй като към този момент е остаряла и й е мъчно.

Бях доста щастлива, че не трябваше да поддържам връзка с нея. Съпругът ми одобри желанието ми да съм надалеч от баба му като обикновено, самата баба също не искаше да ме вижда, тъй че всичко беше наред.

Но неотдавна нещо й щукна на бабата и тя разгласи волята си

– Което семейство роди първия ми правнук, на него ще оставя наследството – споделила тя на следващата фамилна колекция.

Съпругът ми ми описа за това през смях, само че свекърва ми се вкопчи в тази концепция с нокти. Все отново е огромно завещание! Голям апартамент, хубава вила на влиятелно място, малко скъпи декорации – огромен джакпот!

Остава единствено да забременеете и да родите, толкоз е елементарно и най-важното доста бързо. Поне съгласно свекървата, която дотича да ни пропагандира.

– Все отново рано или късно ще родиш, а в случай че го направиш в този момент, ще имаш огромна изгода! Да, и не е нужно да плащате ипотеката дълго време  – убеждаваше ни тя.

С мъжа ми единствено да се спогледахме невярващо. Съпругът ми го сподели на смешка, а свекърва ми го счита за управление за деяние.

Дори в случай че оставим настрани, че имаме свои лични проекти за живота, тази история отново наподобява странна. Да имаме бебе в подмяна на завещание? Това съм го чела в историческите романи и тогава, там такива неща се споделяха от крале и други графове, които имаха потребност от правоприемник като въздух. А тази баба нещо се прави на забавна.

Съпругът ми и аз казахме, че няма да участваме в това, в случай че внезапно съвпадне по този начин, тогава добре, само че няма да го вършим преднамерено, това не е обикновено.

Но свекървата в този момент ни тормози с въпроси станало е ли чудото, бременна ли съм, здрави ли сме, има ли проблеми.

Праща ми тонове линкове към някакви публикации от неразбираеми „ гурута “, по какъв начин да зачена вярно дете, къде би трябвало да легна  с краката си, по какъв начин да зачена момче и какво е за момиче.

Освен това непрестанно ни уведомява, че братовчедката на мъжа й също още не съумява с бременността. Намеци, че имаме късмет да бъдем измежду любимците на конкуренцията.

Тя не може да одобри, че ние просто не желаеме да участваме в тази конкуренция. Да й обясняваме нещо е безсмислено, тъй че към този момент спряхме да губим време за това. А публикациите, които свекърва ми изпраща, с мъжа ми от време на време ги четем, с цел да се посмеем.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР