Имали ли сте някога неприятна миризма на застой или мухъл,

...
Имали ли сте някога неприятна миризма на застой или мухъл,
Коментари Харесай

Неприятна миризма на дрехите след пране – как да се справим?

Имали ли сте в миналото неприятна миризма на застой или плесен, идващи от облеклата ви след пране? Проблемът може да бъде решен, само че първо би трябвало да намерите точната причина.

Има няколко метода да се отървете от неприятната миризма:

1. Претоварване на пералнята

Ако барабанът е претъпкан, прането може да не се измие добре. Следвайте инструкциите на машината за това какъв брой облекла може да побере и не препълвайте.

2. Прането е било в пералнята прекомерно дълго

Понякога се оказва, че по някаква причина прането не се изважда незабавно от машината след измиване. Това обаче може да докара до неприятна застояла миризма и в случай че се повтаря прекомерно постоянно, може да докара до формиране на плесен върху уплътнението на гумения тъпан. Опитайте се да извадите прането допустимо най-скоро след края на програмата. Ако употребявате опцията за отсрочен старт, постоянно планирайте края на програмата в миг, когато можете да извадите облеклата си от машината незабавно след пране. Ако оставите прането си в пералнята за дълго време и усетите неприятна миризма при отварянето му, нанесете няколко капки от обичаното си етерично масло върху чиста забрадка от микрофибър и го поставете в облеклата си, с цел да изплакнете още веднъж.

3. Плесен в пералнята

Ако прането постоянно има неприятна миризма, даже в случай че се изважда незабавно след края на цикъла на пране, евентуално има проблем с струпване на нечистотия на разнообразни места по самата машина. Това се slucvа, в случай че перете постоянно при ниски температури, употребявате прекалено много омекотител, оставяте прането в пералнята за дълго време или уплътнението на вратата не се почиства постоянно.

За да разрешите казуса си, вземете специфичен препарат, белина или бял препарат за пране и пуснете празна пералня на 90 градуса. Това ще помогне за премахването на плесен от машинката за подкастряне. Почиствайте постоянно гуменото уплътнение.

Допълнителни препоръки за чисто пране:

1. Пране на по-дълга стратегия - късите стратегии при ниски температури от време на време не са задоволителни, с цел да изплакнете добре облеклата и да премахнете неприятните миризми. Пране на спално долни дрехи, чаршафи и кърпи на 60 градуса и облекла на по-дълга стратегия. Използвайте половин чаша бял оцет вместо омекотител, с цел да помогнете за премахването на миризми и плесени от вашата перална машина.

2. Не затваряйте компактно вратата на барабана, когато пералната машина не работи, защото влагата остава вътре всякога, когато я употребявате, причинявайки образуването на плесен и миризми. След като извадите облеклата си, оставете вратата отворена за половин час с цел да проветрите пералнята, а през останалото време, в случай че е допустимо я оставете леко открехната.

3. Не събирайте мръсни облекла в пералнята няколко дни преди да ги изперете. Използвайте кошницата за пране и поставете облеклата си в уреда директно преди измиване. Почиствайте постоянно контейнерите за прахуляк.

Ако макар вашите най-хубави старания, миризмата продължава, потърсете експерт. Може да се наложи промяна на маркуча за мръсна вода. Понякога, след години приложимост, върху него ще се натрупат мръсни отлагания и ще отделят неприятна миризма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР