Има значителен напредък във връзките между Регионалното правителство на Кюрдистан

...
Има значителен напредък във връзките между Регионалното правителство на Кюрдистан
Коментари Харесай

Отбелязан е напредък в преговорите между правителството на Кюрдистан и федералното правителство на Ирак

Има забележителен прогрес във връзките сред Регионалното държавно управление на Кюрдистан (РПК) и федералното държавно управление на Ирак. В близко време могат да бъдат позволени и други проблеми, декларира почитан иракски служител пред kurdistan.ru. В четвъртък иракска делегация на високо равнище дойде в столицата на Кюрдистан, Ербил, с цел да вземат участие в погребението на брата на министър-председателя на РПК, умрял изненадващо в понеделник, в резултат на масиран инфаркт.

„ Преговорите сред страните ще продължат, с цел да се намерят решения за останалата част от въпроси, като таксите за секване на границите и свързани с това проблеми “, декларира пред публицисти Генералния секретар на Съвета на министрите в Ирак доктор Махди ал-Алак.

Няколко седмици по-рано централното държавно управление преведе на сметките на района Кюрдистан 317 милиарда иракски динара. Плащането е в границите на кюрдската част от иракския народен бюджет за 2018 година. РПК заяви, че ще може да изплаща заплатите на държавните чиновници в Кюрдистан, в случай че държавното управление на Ирак продължи всеки месец да превежда по 317 милиона иракски динара. Според новата стратегия за икономии, призната от РПК на фона на финансовата рецесия, краткотрайните удръжки от заплатите на държавните чиновници в Кюрдистан ще бъдат сред 15 и 30%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР