Има засилен мигрантски натиск по българо-турската и българо-гръцката граници, сочат

...
Има засилен мигрантски натиск по българо-турската и българо-гръцката граници, сочат
Коментари Харесай

Засили се мигрантският поток по южната ни граница

Има засилен мигрантски напън по българо-турската и българо-гръцката граници, сочат формалните данни.

По данни на Министерство на вътрешните работи опитите за незаконно влизане у нас са 6 пъти повече, спрямо предходната година. Това съобщи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той направи оглед на граничните региони дружно с шефа на Европейската организация за гранична защита „ Фронтекс” Фабрис Лежери. По думите му обстановката в Афганистан и Пакистан се следи деликатно. Засилване на мигрантска вълна се чака и след следващата Коронавирус вълна, написа nova.bg.

„ Тази заран обсъдихме с българските управляващи къде е належащо да прибавим поддръжка от „ Фронтекс” и си мисля, в действителност, че страната ви ще получи тази поддръжка там, където има потребност и го желае”, изясни Лежери.



„ Ситуацията сега по южната ни граница е напрегната, само че е под надзор. Привлекли сме в допълнение сили, както от „ Гранична полиция” от другите граници, по този начин сме привлекли и сили на „ Жандармерията” и сили от регионалните дирекции”, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР