Има зад гърба си автобиографичен филм и подготвя следващ проект.

...
Има зад гърба си автобиографичен филм и подготвя следващ проект.
Коментари Харесай

Делка Ненкова, българка, пробила в Холивуд: Изнасилиха ме на 17 г. , отказах да се съблека за Плейбой

Има зад тила си автобиографичен филм и приготвя идващ план. Критиката в Съединени американски щати вещае блестящо бъдеще на пловдивчанката, която е определяна за " най-новата изгряваща звезда ". Ето какво споделя тя в изявление за България през днешния ден.

- Г-ца Ненкова, за какво отидохте оттатък океана?
- Преследвах фантазията си да стана актриса. Дойдох преди 10 година в Лос Анджелис и не знаех дума британски. Беше извънредно мъчно. Дори татко ми купи билета за Америка, имах 128 $ и нищо друго. Намерих си жилище, работех и учех непрекъснато съвсем 9 месеца. Записах спомагателни часове по актьорско майсторство и по този начин бавно започнах да си стъпвам на краката.

- С какво се занимавахте, преди да решите да станете актриса?
- Бях акробатка в цирк, работила съм във видеотека в Пловдив, в кафенета, камериерка. Знам какво е да скачаш от работа в работа, само че фантазията ми беше актьорството.

- От какво семейство сте?
- Интересно е моето семейство. Майка ми Райна е македонска българка, а татко ми Димитър е самообразован музикант. Възпитавали са ме в родолюбив дух и мощно държат на връзката с България, където и да си по света.

- Как решихте да станете актриса?
- Бях омагьосана от блясъка, хубостта, маниерите на Грейс Кели, Анджелина Джоли. Харесва ми, че употребяват властта си и известността си, с цел да подкрепят разнообразни благотворителни дела. За мен е наслаждение да играя, да фотографирам.

- Разкажете за биографичния ви филм " Делка - с високо вдигната глава ".
- Този филм е въодушевен от моята персонална история. Заснехме го за 1 година. Филмът е за намирането на себе си и това да останеш себе си без значение от компликациите. Продукцията бе номинирана в класацията за " Оскар " -ите през 2016 година Има и награди от интернационалните кино състезания в Ница, Сан Диего и Лос Анджелис. А аз бях номинирана на филмовия фестивал в Ница за основна женска роля.

- Филмът ви среща с боксовата шампионка Дейзи Ланг и музикантите Цветанка и Иван Варимезови. Какво научихте от тях и елементарно ли се сработихме?
- Лесно се сработихме. И тя като мен е някогашна гимнастичка и беше извънредно занимателно на фотосите. С Цветанка и Иван Варимезови също беше занимателно. Те са огромни виртуози и българската общественост в Щатите ги обожава. Много е прочувствено да чуеш българска музика на стотици километри от родината.

- Била сте гимнастичка в цирк " Балкански ". Какъв беше животът ви като акробатка?
- Бях републикански първенец на греда, имам медали от интернационалните и национални шампионати. Казваха, че съм " огромната вяра на България ", бях и " Майстор на спорта ". В цирк " Балкански " попаднах напълно инцидентно. Тогава се споделяше цирк " Европа " и в него имаше трупи от целия свят, в това число и натрупа " Балкански ". Получих невероятни прекарвания и опит, циркът е едно огромно семейство, където няма расови или други предубеждения. Чувствах се по-дива, по-свободна. По това време не съумях да печеля никакви пари, имахме огромни разноски и не оставаше нищо, само че въпреки всичко се веселя, че съм получила тази опция.

- Защо се отказахте от кариерата си като гимнастичка?
- Не устоях на напрежението, тогава треньорът ми искаше да ме приготви към този момент за съществени надпревари. Постоянните тренировки, натискът, желаеха неистови неща от мен, изморих се душевен и физически.

- Вярно ли е, че сте била изнасилена по това време - нещо, което го има във кино лентата ви?
- Да, случи се в България незабавно откакто приключих междинното си обучение. Бях на 17-18 година, присъствах на едно празненство, бях заспала в една от стаите и се разсъниха и едно от момчетата от купона беше върху мен. Започнах да се съпротивлявам и да крещя, само че той беше боксьор, мощно момче, и не съумях да се измъкна. Тъжно беше, че най-хубавата ми другарка беше влюбена до уши в това момче и се надяваше да се омъжи за него. Тя спеше в прилежащата стая. И до момента ме е позор да приказвам за това и дълго време го пазех в загадка. Родителите ми схванаха от медиите за случая.

- Играли сте в " Железният човек " с Робърт Даунинг Джуниър, Мики Рурк и други Какви персони са и елементарно ли се работи с тях?
- Да, известността не ги е направила надути. Напротив. Бях на сцена с Мики Рурк, бях впечатлена от наличието и от гласа му. Репетирахме дружно и направихме без проблем сцената. Иначе сме се засичали и отвън снимачната площадка. Посещаваме еднакъв фитнес и неведнъж сме разговаряли като другари. Тогава ми беше признал, че очевидно имам " огромни топки ", с цел да се занимавам с продуценство и по едно и също време с това да съм актриса.

- Какви хора са звездите от близко?
- Тези хора са постигнали всичко и са много земни. С доста актьори, режисьори и продуценти съм комуникирала и това е усещането ми за множеството от тях. Държат се непретенциозно, отворени са към света. Имах достойнството да се срещна с внучките на Нелсън Мандела и те не вършат изключение - доста човечни.

- През предходната година Холивуд бе разтресен от сексскандала с продуцента Харви Уайнстийн. Вие била ли сте склонявана към секс от хора от киноиндустрията?
- Продължавам да мисля, че това е " свят на мъжете ". Този човек имаше голяма власт в киносредите, обикновено е да се възползва от силата си. Не единствено в киното се случват такива неща, а във всички работни сфери. Има доста девойки, познавам такива, които желаят целеустремено по този метод да се повдигнат в кариерата и го вършат. Получавала съм сходни съблазнителни оферти, само че в никакъв случай не съм приемала. Понякога в моменти на уязвимост съм се замисляла за какво не съм ги приемала, само че мисля, че е по-добре по този начин.

- Какви други функции сте имали?
- Бях поканена да вземам участие в сериал на ДПлейбойУ, само че когато разбрах, че би трябвало да фотографирам гола, се отхвърлих. По-късно ме бяха поканили да фотографирам фотосесия за списанието " Зайче на месеца ", само че аз отново отхвърлих. Спираше ме, че трябваше да се събличам гола. По различен безразсъден мотив пропуснах да участвам на празненството на ДПлейбойУ в имението на Хю Хефнър на една Нова година. Явно не ми е писано.

- Какво най-вече ви харесва в родината - обичана храна, природа?
- Всичко ми харесва. Природата е същата. Обичам, като се връщам, да отивам на минерални бани. Посещавала съм баните в Хисаря и Песнопой, чувствам незабавно магическата мощ на водата. Българската музика е неповторима и не на последно място храната. Обожавам пълнени чушки с ориз, домашна лютеница и кисело зеле.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР