Има вероятност за формиране на редовно правителство с участието на

...
Има вероятност за формиране на редовно правителство с участието на
Коментари Харесай

Има вероятност за кабинет на БСП, ГЕРБ и ДПС

Има възможност за образуване на постоянно държавно управление с присъединяване на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи с третия изследователски мандат, без значение на коя партия ще бъде даден той. Това заяви проф. Светлана Шаренкова, член на Българска социалистическа партия и участник в състоялия се този вторник в НДК конгрес " Лява България ". Тя се базира на информация от хора на управителни позиции в социалистическата партия и напомни, че има решение признато на партиен конгрес, че Българска социалистическа партия няма да прави нито очевидни, нито скрити обединения с ГЕРБ и Движение за права и свободи. В отговор на тази информация структурата на Българска социалистическа партия в столичния регион " Красно село " към този момент е приела единомислещо остра декларация срещу такава опция. Според Шаренкова в случай че Корнелия Нинова завие към ГЕРБ, това ще ликвидира Българска социалистическа партия. Освен това една трета от партийните организации на Българска социалистическа партия към този момент са снели доверието си от водача Корнелия Нинова и желаят нейната промяна, сподели Шаренкова.

По формулировка Българска социалистическа партия е партията на близо 3 милиона българи, тъй като това са хората на труда, бедните и онеправданите, на възрастните ни родители, които построиха днешна България. Сегашното управление на Българска социалистическа партия се свени да пази ползите на служащите. В Народното събрание партията съставлява само тясното си управление, а не хората, за които стана към този момент дума. Това е повода лявата партия на България да не се разпознава и за пет години от 1 милион се срина до към 200 хиляди гласоподаватели, сподели проф. Шаренкова.

Шаренкова не схваща логиката в решението на партийния водач Корнелия Нинова да предложи представител на ГЕРБ за ръководител на 48-ото Народно заседание, както и препоръчаните промени в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина. Според нея е назрял моментът за необятно ляво обединяване в България и доказателство за това е ползата към форума " Лява България ", който се състоя във вторник в НДК и на който са пристигнали над 300 души при надалеч по-скромни първични упования на уредниците.
Какъв е обективният разбор за поредицата изборни сривове на Българска социалистическа партия? Какви хора би трябвало да управляват Българска социалистическа партия? Какво следва след форума " Лява България " в НДК? Ще има ли последствия за пристигналите в НДК, в случай че концепциите се провалят? Ще се усилят ли гласовете за Българска социалистическа партия след връщането на бюлетините?
Отговорите на Светлана Шаренкова, гледайте в политическия подкаст " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка:

Светлана Шаренкова е приключила Московския държавен университет " М. Ломоносов ", компетентност " Социална логика на психиката ". Работила е в Института по социология към Българска академия на науките (1987 - 1995). Доктор по публични връзки и осведомителни науки (2012 г.), от 2016 година е почетен професор в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ), учител в Института по водачество към УниБИТ - компетентност " Геополитика и цивилизационни модели ".

Издател е на редица книги за модерна Русия и нейните ръководители: Борис Елцин, Владимир Путин, Евгений Примаков, Сергей Лавров, московския и на цяла Русия патриарх Кирил и други. Председател е на Форум " България - Русия ". Основател и издател на двуезичния вестник " Русия през днешния ден - Россия сегодня " и издател на ежедневния вестник " Земя ". Член на Българска социалистическа партия от 1987 година, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия от 2012 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР