Има вероятност срещата на високо равнище между президента на САЩ

...
Има вероятност срещата на високо равнище между президента на САЩ
Коментари Харесай

Срещата на Тръмп и Ким Чен Ун може и да е в Европа

Има възможност срещата на високо ниво сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун да се организира на територията на Швейцария, оповестява телевизия NBC.
Позовавайки се на свои източници, малкия екран оповестява, че представителите на Съединени американски щати и Северна Корея към момента не са решили дефинитивно къде да се организира срещата сред двамата държавни ръководители. Първоначално те са разглеждали опциите за Пекин, Пхенян и Улан Батор, само че по-късно са ги отхвърлили " от съображения за сигурност ".
" Поради тази причина американските публични лица взеха решение да се насочат към по-неутрални зони, желателно в Европа, като един от най-предпочитаните разновидности е Швейцария ", отбелязва медията.
По-рано организация Bloomberg съобщи, че Швеция също е една от най-възможните местоположения за персоналната среща сред Тръмп и Ким, защото страната съставлява по едно и също време ползите и на Съединени американски щати, и на КНДР.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп счита, че срещата му със севернокорейския водач ще се организира " през идващите седмици ". В взаимно изказване с японския министър председател Шиндзо Абе Тръмп уточни още, че Съединени американски щати ще продължат да оказват оптимален напън върху Пхенян досега, в който Пхенян не приключи напълно нуклеарната си стратегия.
Тръмп разгласи и, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, в случай че тя му се стори неплодотворна. " Мисля, че това ще бъде една извънредно сполучлива среща. Все отново в случай че смятахме, че няма да бъде такава, нямаше и да я организираме. Ако обаче срещата, на когато ще участвам персонално, се окаже неплодотворна, ще я напусна с цялото си почитание ", сподели американският водач.
По време на конференцията с Шиндзо Абе президентът на Съединени американски щати увери японския министър председател, че има намерение да направи всичко допустимо, с цел да освободи японците, отвлечени и арестувани в Северна Корея. Той означи, че към този момент се е срещнал със фамилиите на японските жители, " отвлечени от севернокорейския режим ". " Ние постоянно обсъждаме това. То е в действителност значимо за вас. Затова ще създадем всичко допустимо да ги върнем в Япония. Обещавам ", безапелационен беше американският президент, обръщайки се към Абе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР