Има възможност министерството на отбраната да предостави три или четири

...
Има възможност министерството на отбраната да предостави три или четири
Коментари Харесай

Военното министерството може да даде 3 или 4 хеликоптера „Кугър“ за медицински цели

Има опция министерството на защитата да даде три или четири хеликоптера " Кугър "  на здравното министерство за медицински цели.
Това съобщи в ефира на военният министър Красимир Каракачанов като посочи, че здравното ведомство би трябвало да прецени дали те ще им свършат работа или е по-добре да се купят нови. 

" Да преценяват дали цената, която би трябвало да се даде за тяхното преоборудване, дава отговор като благоприятни условия, или е по-изгодно да се купят нови ", добави Каракачанов.

" Ние сме заявили нашата подготвеност. Армията има три задачи – първата е отбраната на териториалната целокупност на България. Втората са съюзническите задължения и третата е в помощ на популацията. Така че сме подготвени да осъществим и тази трета задача и я изпълняваме постоянно ", безапелационен е военният министър. 

Каракачанов разяснява и идната дата за парламентарните избори. Според него президентът първо е трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните сили и по-късно да афишира дата. " Трябва да се избере най-подходящото време, в което хората хем да могат да гласоподават, без да се тормозят, че могат да се заразят, хем да се обезпечи сигурността на хората, които вземат участие в изборния развой ", на мнение е министърът на защитата. 

На въпрос допустима ли е коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ за идните избори, той съобщи, че към момента не е обсъждано сходно нещо. 

Относно апела да не се отделят толкоз доста средства от Бюджет 2021 за защита той съобщи, че сега няма страна в света, която да е понижила разноските си за защита. " Тези, които го приказват в Народното събрание или отвън него, просто са едни обикновени популисти ", съобщи министърът на защитата. 

А по повод на преговорите за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз, Каракачанов съобщи: " Ако не престават да се държат като наставник на България, още дълго време ще си почакат ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР