Има усещане за турболенция в правителството, но само усещане. Истината

...
Има усещане за турболенция в правителството, но само усещане. Истината
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова каза истината за предсрочните избори

Има чувство за турболенция в държавното управление, само че единствено чувство. Истината е, че никой в Народното събрание не желае предварителни избори. Партиите са изтощени и не са стимулирани да трансформират статуквото. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия политологът проф. Антоанета Христова.

"Трудно се предвижда държанието на политическите играчи, тъй като не политическата логичност движи държанието. Почти постоянно се стига до корпоративни обвързаности, а рядко става въпрос за демократична логичност ", добави по тематиката политологът Страхил Делийски.

"Усещането за неуспех е мощно. Липсва различен вид за решение на проблемите ", сподели още той.

"В момента няма опция на ръководството. Никой не потвърждава, че владее инструментите за рецесиите. Управляващата мощ потвърждава, че се учи в деяние. Борисов изведе партията си до победа на изборите предходната година. Тази рецесия ще изиграе ролята на "обеца на ухото ", разяснява проф. Христова.

"От много време сме в революционна обстановка. Тези изпод не желаят да живеят по същия метод, само че тези от горната страна не дават опция ", съобщи Делийски.

"Обществото изчаква, тъй като вижда деяние. Вероятно хората ще се успокоят, най-малко докрая на тази година ", счита Антоанета Христова.

Политолозите разясниха и назначението на Емил Димитров - Ревизоро на мястото на задържания някогашен екоминистър Нено Димов:

“Вероятно назначението на Емил Димитров е компромисно решение”, счита Страхил Делийски.

“С това предопределение се търси баланс”, добави приключи политологът проф. Христова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР