Има толкова много мистериозни телесни функции, които се случват, когато

...
Има толкова много мистериозни телесни функции, които се случват, когато
Коментари Харесай

Какво представляват пеперудите в стомаха?

Има толкоз доста мистериозни телесни функционалности, които се случват, когато изпитваме разнообразни страсти. Често те могат да бъдат отвън нашия надзор и ни карат да се чудим за какво се случва това.

Пеперудите в стомаха са измежду най-честите реакции на нашите страсти, само че знаете ли за какво се случва?

Понякога, когато сме разчувствани или разтревожени, откриваме необичайно изтръпване в стомаха. Това се назовава пеперуди в стомаха.

Пеперуди в стомаха се появяват, когато понижава притокът на кръв към избрани органи. Това предизвиква изтръпване или сходно на пеперуда чувство в стомаха.

Какво предизвиква пеперуди в стомаха?

Пеперудите в стомаха се предизвикват, когато изпитваме ненадейно освобождение на адреналин и понижен приток на кръв към органите. Това може да се случи, когато влезем в това, което е известно като нашата реакция „ бий се или бягай “. Това е физиологична реакция, която се случва, когато се усещаме застрашени, нервни или в заплаха.

Сърдечната периодичност се усилва, освобождава се адреналин. Намаленият приток на кръв към червата значи, че стените стартират да се свиват, с цел да оказват помощ за понижаване на притока на кръв. Това прави и червата ни по-чувствителни, заради което от време на време изпитваме потребност да се изхождаме, когато сме нервни.

Наред с това черният дроб освобождава огромно количество глюкоза, тъй че имаме повече сила да се „ борим “ или „ бягаме “.

Всеки ли получава пеперуди в стомаха?

Пеперудите в стомаха могат да бъдат признак на обществено обезпокоително разстройство. Хората със обществено обезпокоително разстройство могат да изпитат пеперуди в стомасите, до момента в който се пробват да изпълнят ежедневните задания заради този боязън.

Когато тялото е освободило адреналин и усетите пеперуди в стомаха, има някои способи да помогнете за понижаване на прекарването.



Най-добрият метод да намалите чувството за пеперуда е да се опитате да се отпуснете и да запазите успокоение.

След като тялото ви реши, че сте отвън режима „ бий се или бягай “, то ще стартира да се отпуска и сърдечната периодичност и кръвният поток ще се възстановяват. Когато кръвта стартира да тече назад към червата ви, чувството за изтръпване ще изчезне.

Защо изпитваме пеперуди в стомаха, когато сме влюбени?

Понякога не просто се изнервяме в неприятни ситуации; можем да се изнервим и от обич. Обичайно е да се чувствате нервни, когато се влюбите в някого. Това е по този начин, тъй като пред вас стои незнайно и може да бъде малко ужасно и обезсърчително за някои.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР