Има такъв народ ще се явят сами на предстоящите избори, ...

Има такъв народ ще се явят сами на предстоящите избори,

ИТН ще се явят сами на изборите, коалицията с ВМРО били партенка

" ИТН " ще се явят сами на идните избори, а слуховете за предизборна коалиция с Вътрешна македонска революционна организация са " поредна партенка ". Това съобщи пред БНР зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

По думите му излизането от ръководещата коалиция, което докара и до краха на държавното управление, е довело до съществени политически вреди за партията. Йорданов обаче беше безапелационен, че оставането в ръководството означавало " да се впишат в общата маса политически неистини и двуличие ".

Зам.-председателят на Има Такъв Народ обаче не затвори изцяло вратата за евентуална коалиция с някой от досегашните сътрудници във властта след изборите.

Той дефинира държанието на Българска социалистическа партия в предходната коалиция като унизително унизително по отношение на " Продължаваме промяната ".

" И Българска социалистическа партия, и Демократична България в диалози с нас са се съгласявали, че Природен парк са държат безочливо, само че обществено са ги поддържали. Докато ние не се притеснявахме да споделяме, че някои решения не са положителни и би трябвало да се създадат по различен метод ", разяснява Йорданов.

Според него е разумно служебното държавно управление да сменя управленията на разнообразни структури, по този начин е направило и първото служебно държавно управление на Румен Радев предходната година.

Йорданов отхвърли концепцията, че тези рокади са реваншизъм от страна на президента, като посочи, че Българска социалистическа партия би трябвало да са удовлетворени от това, че президентът е избрал техни фрагменти за служебни министри.

" Това не е реваншизъм, а по-скоро проблем с вътрешната съпротива на тази партия ", счита той.

Вторият човек в Има Такъв Народ още веднъж уточни, че някогашният министър председател Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са се месили жестоко в два от секторите, чиито министри бяха от квотата на Има Такъв Народ - районното развиване и енергетиката.

" Асен Василев блокира за 8 месеца всички заплащания за пътища, две комисии назначи да позволяват заплащанията. Ей, по този начин се прави корупция ", уточни той.

Двамата водачи на Природен парк не одобрили и предложенията на енергийния министър Александър Николов да се употребяват схемите, посредством които някои страни в Европейски Съюз продължавали да получават газ от " Газпром ".

Вместо това се минало на доставки съветски газ, само че през посредници и по-висока цена.

" Основната виновност за положението в енергетиката носи Асен Василев. Не е работа на министър-председателя и на министъра на финансите да се занимават с доставките на газ ", съобщи Йорданов.

В името на обединението Има Такъв Народ се съгласявали с доста неверни решения - да вземем за пример гласуването за началник на КЕВР човек, който не отговаряше на изискванията, напомни Йорданов. По думите му Има Такъв Народ били принудени да гласоподават неверни решения на сътрудниците си, тъй като в противоположен случай били упреквани, че крепят ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg