Има такъв народ се приближават все повече до категорично присъствие

...
Има такъв народ се приближават все повече до категорично присъствие
Коментари Харесай

Politico: ГЕРБ не може да качи повече, ПП пада

" ИТН " се доближават от ден на ден до изрично наличие в новото Народно заседание. Партията на Слави Трифонов бе на ръба на 4-процентовата преграда в продължение на месеци, само че съгласно данните на брюкселското издание " Politico " Има Такъв Народ печелят 5% и несъмнено място в предстоящ парламент. ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ” са изгубили 1% от гласоподавателите в границите на към 5 дни. Същото важи и за “Демократично България ”. Българска социалистическа партия са спечелили малко повече поддръжка.
Какво демонстрира моментната фотография?

Ето по какъв начин биха се наредили партиите, в случай че изборите бяха през днешния ден:

ГЕРБ - 24%

Политическа партия - 19%

Движение за права и свободи - 11%

Българска социалистическа партия - 11%

" Възраждане " - 11%

" Демократична България " - 7%

Има Такъв Народ - 5%

" Български напредък " - 5%
Само допреди 5 дни резултатите изглеждаха по този начин:
ГЕРБ - 25%

Политическа партия - 20%

Движение за права и свободи - 12%

Българска социалистическа партия - 10%

" Възраждане " - 10%

" Демократична България " - 8%

Има Такъв Народ - 4%

" Български напредък " - 5%

Напълно ясно е, че Борисовата партия не може да притегли повече поддръжка към себе си и продължава да разчита на корав електорат. ГЕРБ се движат към 24%, допълват от Frognews.

Сериозен е спадът в доверието по отношение на " Продължаваме Промяната ", които не престават да губят инерция. Партията е изгубила 6% от електората си в границите на по-малко от година - от изборите през ноември 2021 година

Кампанията наподобява се оказва печеливша за " ИТН ", които вървят нагоре. В началото на предишния месец групировката се бе сринала до 3%. В момента регистрира доверие от 5% и респективно - (почти) несъмнено място в идващия парламент.

Няма смяна в доверието по отношение на партия " Български Възход " на Стефан Янев, която потегли със 7%, само че се срина малко откакто стана факт учредяването ѝ.

Интересно е, че покрай 4-процентовата преграда сега са от " Изправи се. БГ ", които печелят 3% все още. Кампанията ще реши дали групировката на Мая Манолова ще се добере до депутатски места.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР