Има такъв народ (ИТН) предлага правителство, съставено почти изцяло от

...
Коментари Харесай

Втори опит: Кой кой е в проектокабинета на Слави Трифонов

" ИТН " (ИТН) предлага държавно управление, формирано съвсем напълно от партийни специалисти, които партията на Слави Трифонов стартира през последните месеци през малкия екран 7/8 и по време на двете предизборни акции. Част от препоръчаните за министри са за повторно в тази роля - те бяха включени и в проектосъстава, разгласен с претендент за министър председател Николай Василев. То беше оттеглено, с цел да може по-лесно да се събере поддръжка в Народното събрание. След развитията от последните дни обаче не е несъмнено, че това ще се случи.

След замяна на обществени заявления, статуси във facebook и живи включвания, връзките сред Има Такъв Народ и " Демократична България " (ДБ) са, меко казано, хладни. Част обществените изказване от основните фигури в " Изправи се БГ! Ние идваме! " след номинирането за министър председател на Пламен Николов, също не дават особени очаквания, че те ще поддържат проектокабинета. Преди изборите трите партии даваха доста безапелационни сигнали, че ще обединят сили, с цел да предложат опция на модела, по който беше ръководена България през последните 12 години - същинска битка с корупцията, сериозна промяна в правосъдната система и стремително модернизиране на стопанската система.

На срещата за показване на проектосъстава на държавното управление в сряда от Демократична България не участва нито един от двамата съпредседатели на обединението - Христо Иванов, или Атанас Атанасов. Това може да се разтълкува като знак, че няма изключително стопляне в връзките.

Няколко часа преди този момент водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му е взела решение да гласоподава срещу оферти от Има Такъв Народ състав на държавно управление.

Това оставя Слави Трифонов с малко варианти. Ако Демократична България не поддържа кабинета поддръжката от Българска социалистическа партия и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", отново няма да е задоволителна - не доближават седем депутати за болшинство от 121 индивида. От тази обстановка може да се излезе единствено благодарение на ГЕРБ, или Движение за права и свободи. Ако 12 от техните депутати излязат от залата 114-те гласа ще са задоволителни.

Ако обаче Бойко Борисов не промени поръчката си от през днешния ден и в случай че Движение за права и свободи не излязат от залата, Има Такъв Народ може да се надява единствено на поддръжката на Демократична България. Дали обаче те ще могат да получат нужните им гаранции в оставащите им няколко дни, на стадия, наподобява малко евентуално.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР