Има стайни растения, които помагат за пречистването, дезинфекцията и овлажняването

...
Има стайни растения, които помагат за пречистването, дезинфекцията и овлажняването
Коментари Харесай

Тези растения са истински убийци на бактериите

Има стайни растения, които оказват помощ за пречистването, дезинфекцията и овлажняването на въздуха в жилището, сподели в изявление за „ Спутник “ Владимир Чуб , лекар на биологичните науки и шеф на Ботаническата градина на Московския държавен университет.
Микроклиматът в едно жилище зависи от доста фактори. Важен е съставът на въздуха и неговата мокрота, температура, както и съществуването или отсъствието на патогени в него. Стайните растения имат способността да въздействат на някои от тези параметри. По-специално мирта, розмарин и други ароматни растения, които жителите отглеждат на первазите на прозореца, имат фитонциден резултат, т.е. унищожават бактериите, изясни Чуб.
" Те обезпечават летливи субстанции, които са способни да убиват бактерии. Това се назовава фитонциден резултат. Той е изключително мощен в иглолистните гори, където има доста изпарения на ароматни субстанции: мирише на борови иглички, усещаме прилив на сила и жизненост ", означи биологът.

Стайните растения, изключително тези, които порастват бързо, могат да всмукват отрови от въздуха, продължи той.
" Много растения са способни да всмукват серни съединения и азотни оксиди. Това е изключително особено за бързорастящите растения, като хлорофитум и традесканция ", даде образец Чуб.
Ефектът на растенията върху влагата в пространствата може да бъде значим. Растенията с необятни листа са изключително ефикасни в това отношение, сподели биологът.
" Качеството на въздуха в жилищата нормално е толкоз изсъхнало, колкото в пустинята, изключително когато е включено отопление. Растенията с необятни листа - аспидистра, еухариси, всяко огромно стайно дърво като фикуса - имат огромна листна маса, изпаряват доста вода и овлажняват въздуха в жилището ", сподели Чуб.
В същото време той напомни, че листата на стайните растения би трябвало да се почистват от прахуляк понякога, с цел да продължат да усъвършенстват микроклимата в жилището.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР