Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната

...
Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната
Коментари Харесай

Как да подобрите концентрацията на детето си

Има си причина, заради която непрекъснато се повтаря, че уравновесената диета е значима освен за физическото здраве, само че и за психическото. Какво слагате в устата, оказва въздействие върху доста повече неща от килограмите ви. Ето за какво е значимо да следите и какво яде детето ви, изключително в случай че желаете да е съсредоточено и щастливо.

От опит знаете, че когато не сте сити и не сте дали на тялото задоволително витамини и хранителни съставки, се чувствате непрекъснато изтощени и раздразнителни. Представете си по какъв начин се усеща едно хлапе в такава обстановка? По-добре да не го изпитвате от първа ръка, а вкарайте в менюто му:

Пълнозърнести артикули

Най-голямата причина, заради която децата ви мъчно се концентрират е неналичието на захар в тялото. За да поддържате равнищата на кръвната захар ви трябват артикули, които се разграждат по-бавно, засищат и са потребни. Казано по различен метод – осигурете на мъничето си пълнозърнести артикули за закуска – сандвич, мюсли или даже някакви макарони със сирене са добра алтернатива. Включването на пълнозърнести храни защищава децата от пристъпи на апетит и държи мозъка в кондиция до 8 часа.

Дръжте подръка следните закуски, ако детето ви огладнее:

– Сладки картофи – те заместват чипса и могат да бъдат изпечени на тънки резенчета с коричка. Полезни и вкусни са.

– Сушени плодове – въпреки че съдържат много захар, те са по-полезни от рафинираните захари. Бананов или кокосов чипс също ще им се усладят и няма да натоварят организма им.

– Пълнозърнести гризини със семена– може и под формата на солети. Те ще доставят фибри на организма, а добавените семена ще подобрят перисталтиката и храносмилането.

Храни, подпомагащи секрецията на серотонин

Серотонинът е хормонът на щастието и той се създава от организма. Ако желаете хлапето ви да е в положително въодушевление, хранете го с артикули, които усилват секрецията на този хормон. Например: сьомга, пуешко, бобови култури, спанак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР