Има риск от глобална рецесия, предизвикана от паричната политика, която

...
Има риск от глобална рецесия, предизвикана от паричната политика, която
Коментари Харесай



Има риск от глобална рецесия, предизвикана от паричната политика, която би имала особено сер

Има риск от световна криза, провокирана от паричната политика, която би имала изключително съществени последствия за разрастващите се страни. За това предизвести Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване, която разгласиха годишния си отчет.

„ Прекомерното стягане на паричната политика може да докара до интервал на застоялост и икономическа неустойчивост “, се споделя в документа.

„ Всяко доверие в това, че централните банки ще съумеят да смъкват цените, като разчитат на по-високи лихвени проценти, без да генерират криза, е неблагоразумна игра “, се споделя в отчета на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване.

В документа се показва още, че по-високите лихвени проценти, в това число покачванията от страна на Федералния запас на Съединени американски щати, ще имат по-тежко влияние върху разрастващите се стопански системи, които към този момент имат високи равнища на частен и обществен дълг.

„ Възможността за необятно публикувана дългова рецесия в разрастващите се страни е доста действителна “ , предизвестяват от органа на Организация на обединените нации, откъдето поправят прогнозата за международен напредък за тази година от март месец – от 2,6 на 2,5%. А упованията за напредък за следващата година са още по-ниски – 2,2%

Прогнозата идва, откакто предишния месец Международният валутен фонд също предизвести, че някои страни може да изпаднат в криза през идната година и също поправя прогнозата си за напредък надолу.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР