Има ръст на търсенето към дестинации като Мексико, Доминикана, като

...
Има ръст на търсенето към дестинации като Мексико, Доминикана, като
Коментари Харесай

Кои са предпочитаните дестинации за Нова година?

Има растеж на търсенето към дестинации като Мексико, Доминикана, като Египет е водач.

Има повишение на търсенето на екзотични дестинации, само че за разлика от предходната година, когато имаше същински взрив на дестинации като Малдиви и Занзибар, тази година не се следи това в толкоз огромна степен, Очаква се обичайно туристите да бъдат доста в прилежащите на България страни - Турция, Кушадасъ. Това сподели пред Българска национална телевизия Димитър Балтов, Национално обединяване " Бъдеще за туризма ".

По думите му новият вариант на ковид - Омикрон, внася сериозна неустановеност в планировката.

" Предполагаме, че в последния миг ще има доста резервации, тъй като хората изчакват, с цел да видят какво са рестрикциите, на които ще се спрат другите страни. Пътуванията за момента не са значително поскъпнали, туроператорите се стремят към по-добра позиция на пазара, а не към облаги, само че повишаване сигурно ще има, заради повишаването на горивата, газа, електрическата енергия ", добави Димитър Балтов.

Той съобщи, че анулирането на почивките в последния миг от страна на клиента зависи от изискванията по контракта с туроператора, като множеството услуги са предплатени и огромна част от тях са невъзвръщаеми. Димитър Балтов посочи, че когато анулацията е от страна на туроператора, той би трябвало да възвърне 100 % от сумите в 14-дневен период.

" Помощта, която имаме от страната не е задоволителна, по тази причина настояваме за основаване на Фонд за гарантиране на пътуванията ", сподели още Димитър Балтов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР