Има ръст на осиновяванията на кучета от общинските приюти, отчитат

...
Има ръст на осиновяванията на кучета от общинските приюти, отчитат
Коментари Харесай

Близо 1000 кучета са осиновени от общински приюти през 2019 г.

Има растеж на осиновяванията на кучета от общинските приюти, регистрират Столична община. Кучетата, намерили дом през 2019 година са 945, а през 2018 година осиновените животни бяха 600. През месец януари на тази година осиновените кучета са 60.

Екипът на " Екоравновесие " регистрира също, че през месец януари хванатите кучета са общо 292, от тях 204 са кастрирани, а 150 са върнати по местата на залавянето им.

Доброволно от притежатели, заради неспособност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в подслон са предадени 6 кучета.

В общинската ветеринарна клиника " Връбница " за лекуване са постъпили 34 кучета. По акцията за безвъзмездна кастрация на дворни кучета са кастрирани 40 кучета.

22 кучета от общинските приюти отпътуват за новите си домове в Германия, показват от " Екоравновесие ".

Това са и първите кучета за тази година, които потеглят към новите си стопани в Германия, според съглашение сред Столичната община и немската неправителствена организация " Щройнерхилфе Булгариен ".

Кучетата пътуват със особено оборудван автомобил за превоз на животни на " Екоравновесие " до гр. Антрифтал, където на място ги чакат техните осиновители, които получават документите за осиновяване и могат незабавно да ги приберат вкъщи си.

Обратната връзка с осиновителите също е част от договорните връзки. Стопаните осведомят неправителствената организация и общинското дружество по какъв начин са се приспособили любимците им при тях и изпращат фотоси на кучетата от новите им домове.

От 31 юли предходната година до в този момент 43 кучета са намерили нов дом в Германия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР