Има продължаваща ерозия на доверието в институциите, без изключение. Доверието

...
Има продължаваща ерозия на доверието в институциите, без изключение. Доверието
Коментари Харесай

Социологът Юрий Асланов в студиото на Бареков и Байрактаров: Има продължаваща ерозия на доверието в институциите

Има продължаваща ерозия на доверието в институциите, без изключение. Доверието в полицията е най-съкрушително спаднало, повода е всеобщото чувство за безотговорност. Това разгласи в студиото на Бареков и Байрактаров социологът Юрий Асланов, който през миналата седмица сподели последните социологически изследвания по отношение на политическите настройки у нас.

Не е значимо за ръководещите какво се случва, значимото е какво хората си мислят, че се случва, акцентира той и в тази връзка установи, че политическите борби през днешния ден са се изродили в интерпретация на истината. Резултатът от последното изследване демонстрира обаче, че каквото и да приказва ръководството обществено, то се подлага от жителите на подозрение, разгласи Асланов.

Гост в студиото бе и специалистът по национална сигурност Николай Радулов. По думите му ситуацията в този бранш е извънредно неприятно и кръгът не се затваря единствено с Министерство на вътрешните работи, каквото се пробват да внушат ръководещите. „ В службите за сигурност и ДАНС следим цялостен отвод от надзор, в тези звена има безспорна липса на специалисти”, съобщи той и акцентира, че единствено по времето на Румяна Бъчварова 30% от тях са напуснали бранша.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР