Има предложение за премахване на зеленият сертификат за България, при

...
Има предложение за премахване на зеленият сертификат за България, при
Коментари Харесай

Властите предлагат махане на зеления сертификат при две важни условия

Има предложение за унищожаване на зеленият документ за България, при реализиране на два критерия: постигане 60% на имунизация с две дози и второто, когато всичките интензивни кревати в страната паднат на 5% и надолу претовареност от COVID-19. Това разгласи на брифинг за ограниченията министър-председателят Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия.

Това не е извънредно решение, а предложение, добави министър председателят и сподели, че в случай че заболяемостта се вдигне, документът още веднъж ще се вкара.
Искаме да обявим продължение на ръководството на Коронавирус рецесията, сподели министър председателят Кирил Петков. В този модел към този момент оптимизирахме клъстерите в 5 района, като опцията дава доста добър късмет в области в България, в които има ниски равнища на интензивни кревати, да трансферират интензивните случаи към прилежащите области. Така може да се понижи риска от затваряне на области, сподели Петков.

Добрата вест е, че към този момент разновидността на Коронавирус не води до доста високи равнища на претовареност на интензивните кревати, добави министър председателят.

Регион 1, който включва София -град, София - област и Благоевград се чака след 5 дни да влезе в стадий 3, както и Регион 5, който включва област Ямбол. Това значи, че ще се влезе с меки, само че ограничаващи ограничения след 5 дни.

На уеб страницата на държавното управление към този момент всеки ще може да види какво се случва с районите и какви са ограничаващите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР