Има политици, които водят война с българската държавност, вие виждате

...
Има политици, които водят война с българската държавност, вие виждате
Коментари Харесай

Румен Радев: Има политици, които водят война с българската държавност

Има политици, които водят война с българската държавност, вие виждате какви неистини се тиражират в медиите, разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос. За мен това напълно не е просташки спор, уточни Радев, запитан дали е утихнало напрежението сред институциите или продължава да ескалира и по какъв начин би коментирал последните думи на Цветан Цветанов от почивните дни.


По думите му, това е режисирана акция и тя не е първата. В устрема си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската концепция за персонални политически цели, добави Радев.

" И какъв брой костват техните евроатлантически обети, откакто деградират армията и заблуждават съдружниците и какви европейци са тези политици, откакто позволиха корупцията, бедността, несправедливостта да се трансфорат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите ".

Виждате, че нашата корупция към този момент се вижда и оттатък океана, чели сте отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати. И по какъв начин чакаме да бъдем признати в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус по отношение на нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкоз повече ни отдалечават от Европа, добави в коментар Румен Радев. Попитан кои са тези политици, за кого приказва, президентът отговори " за които казахте ".

 Цветан Цветанов отговори на президента Румен Радев Цветан Цветанов отговори на президента Румен Радев
Когато се водят политически разногласия, те да бъдат за политики, а не на полето на персоналните нападки - по този начин заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов...

Щом министър председателят счита, че някой различен би трябвало да управлява министрите му, той би трябвало да инициира съответните промени в Конституцията, отговори Радев на въпрос дали се е случило заръчаното от премиера част от министрите да отидат при президента, с цел да може да се осветлят тематики, за които има подозрения за корупция.

Държавният глава отговори на въпроси след присъединяване си през днешния ден в конференцията " 20 години / Dir.bg: The Next Bulgarian Web " в София. В изявлението си на форума президентът открои проблеми на медийната и онлайн средата. Той уточни, че през днешния ден информацията е най-изобилната, само че и постоянно най-дефицитната стока, като постоянно изпитваме недостиг на навременна, достоверна и потребна информация.

Президентът счита, че тези несъгласия ще се задълбочават в бъдеще, по тази причина по думите му е необходим спор. Качествените онлайн медии за мен не са единствено бизнес, а идея, добави президентът, разяснявайки също, че обичайните медии се трансформират от ден на ден в агитационен рупор, публицистиката абдикира от задачата си да бъде " непрекъснато работещ парламент " - по определението на Йосиф Хербст, и се трансформира в " пи ар инструмент " на властта.

Преди 20 години онлайн медиите бяха просто занятие за визионери, само че надали и те са прогледнали надалеч в бъдещето и са очаквали това, което се случва през днешния ден. Кой би позволил, че след години истината ще се дави в море от подправена информация, че бързината ще вземе превес над достоверността, че думите ще изгубят борбата с облика, че шарлатани ще наемат войска от полуграмотни тролове за да дискредитират хрумвания и хора, сподели на форума президентът Радев, който разяснява още, че войната в наше време се води все по-малко с бомби и ракети и от ден на ден с информация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР