Има основания за крайна дисциплинарна мярка спрямо директора на Народния

...
Има основания за крайна дисциплинарна мярка спрямо директора на Народния
Коментари Харесай

Минеков за директора на Народния: Ако той не извади сам себе си от блатото, блатото ще бъде пресушено

" Има учредения за последна дисциплинарна мярка по отношение на шефа на Народния спектакъл - Васил Василев. "

Това разгласи на конференция в четвъртък министърът на културата в служебното държавно управление проф. Велислав Минеков.

Той посочи, че ще изчака резултата от назначената от него инспекция в театъра.

" Решението е в ръцете на шефа. Ако този шеф не извади самичък себе си от блатото, мога да ви обещая, че блатото ще бъде пресушено ", сподели още министърът.

Минеков не можа да уточни краен период, в който инспекцията ще завърши.

" Тази инспекция не е извънредно финансова инспекция. Това е инспекция, изцяло, за активността, за съблюдаване на правилника, за освободените, кои са освободени, по какви аргументи, и кои са назначени, също - с какви качества и заради какви аргументи. Тъй като цифрата освободени към този момент е впечатляващо. Вероятно сте осведомени с хората, които са били помолени да изоставен. Обезщетенията, които са получили, също са впечатляващи, само че нещата не са единствено във финансов аспект ", сподели още той.

Той разяснява и огласеното през днешния ден отворено писмо в поддръжка на Василев, подписано от огромна част от трупата на театъра.

" Не одобрявам подписки, в които шеф моли чиновниците по подобен метод, че, както споделяше дон Корлеоне, да не му откажат. Тези подписки не ги одобрявам и ги изхвърлям в кошчето ", разгласи министърът.

" Има подписка, която единствено преди няколко дни беше от 600 индивида, в поддръжка на Александър Морфов, Явор Гърдев и Захари Карабашлиев, с ясно предпочитание кой би трябвало да бъде освободен, продължи той.
" В антракта една от стените, по които би трябвало да се катеря, падна "
На конференцията в Министерството на културата бяха и актьорите от Народния спектакъл - Албена Колева и Валери Йорданов, които се оповестиха в поддръжка на Александър Морфов.

" В антракта на театър една от стените, по които би трябвало да се катеря, падна. Просто падна. Двама души пострадаха, извика се кола за спешна помощ и ги откараха. Казвам - може и да е инцидентно, само че кой знае. След това изиграх още два спектакъла на " Хъшове " и към този момент не се катеря. Просто докосвам стената, преструвам се, че ми е доста студено на пръстите и не се катеря. Щом се стига до такава степен, че артистът би трябвало да ревизира декора и да ревизира дали ще оцелее до края на театър, значи май нещо не е наред ", описа Валери Йорданов.

Актьорът съобщи, че персонално той не е удовлетворен от реакцията на Министерството на културата.

" Защото чакам моментални реакции. Може би би трябвало някой да загине, с цел да се вземе от горната страна решението. От друга страна, запознавайки се със законите и уредбата в България, на тях май са им вързани ръцете. Няма какво да създадат. Ситуацията е патова ", сподели Йорданов, представен от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР