Има опасност голяма част от бензиностанциите в Русе да затворят

...
Има опасност голяма част от бензиностанциите в Русе да затворят
Коментари Харесай

Има опасност от затваряне на бензиностанции в Русе на 1 април

Има заплаха огромна част от бензиностанциите в Русе да затворят на 1 април. Причината е смяната в системата на касовите апарати, която, съгласно търговците, се оказва невъзможна за осъществяване в период.

Русе

Димко Александров е притежател на дребна бензиностанция в Русе. До 31 март би трябвало да смени системата си за издаване на фискални бележки, а въведените промени са следващият разход за бизнеса му.

Разходът ще е към няколко хиляди лв., защото моята система не разрешава това да се внедри по-лесен метод. Това по-скоро би утежнило нашето положение.
Въведените промени от Национална агенция за приходите засягат близо 60 бензиностанции в Русе. Опасността комерсиалните обекти да затворят е огромна, защото компаниите, които би трябвало да конфигурират софтуера, са единствено две.

Предвид обстоятелството, че в русенски район има единствено две компании, които обслужват бензиностанциите освен в Русе, а и в Тутракан, Силистра, Разград, Шумен.

Новата система обаче не е съобразена с търговците, защото до 31 юни те би трябвало да сменят и фискалните си апарати.

Много хората към този момент започнаха да се презапасяват с бензин и дизел от боязън, че готвените измененията могат да доведат до рецесия с горивата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР