Има одобрени над 180 проекта на училища за иновации в

...
Има одобрени над 180 проекта на училища за иновации в
Коментари Харесай

Има одобрени над 180 проекта на училища за иновации в образованието

Има утвърдени над 180 плана на учебни заведения за нововъведения в образованието, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на въпрос на народния представител Нина Миткова, която го попита, до каква степен българската просветителна система е подготвена да " бъде разчупена, гъвкава и да се приспособява към актуалните потребности, идващи от средата, в която живеем ".

Министерството на образованието прави всичко допустимо за модернизиране на детските градини и учебните заведения с софтуерни средства за реализирането на актуален учебен развой, съобщи министър Вълчев. Той означи, че новият Закон за предучилищното и учебното обучение дава задоволително благоприятни условия за нововъведения и независимост на учителите във връзка с методите на преподаване в клас.

В парламентарния си въпрос Нина Миткова попита дали може да се вкарат тематични часове, съгласно възрастта на учениците и може ли в началните класове децата да се учат на здравна, двигателна и хранителна просвета, с цел да се понижи затлъстяването измежду тях. Според Миткова за горните класове би било удачно да има часове по полова просвета и учениците да се учат на прочувствена просветеност и за справяне с живота, който ги чака.

Обучението в предучилищното и учебното обучение се реализира по нови държавни просветителни стандарти, а наличието в новите образователни стратегии е обновено за придобиване на основни компетентности от учениците, сподели министър Вълчев.
 
Той заяви, че в осъществяване на Закона за предучилищното и учебното обучение се дава обща и спомагателна поддръжка за личностно развиване на учениците, като задачата е да им бъде обезпечена подобаваща физическа, психическа и обществена среда за развиване на качествата и уменията им.

По мотив за така наречен преподаване посредством прекарване министър Вълчев съобщи, че МОН обичайно поддържа нововъведенията в просветителния развой. От 2009 година до момента се извършва национална стратегия за въвеждане на осведомителните и информационните технологии в учебно заведение.
 
По нея през предходната образователна година са оборудвани 395 детски градини с друга техника и са предоставени разнородни " новаторски софтуерни съставни елементи " на учебните заведения. Сред тях са съоръжение за безжичен интернет достъп, терминални компютърни решения, преносими компютри и други портативни устройства и мултимедийни проектори, изясни министър Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР