Има обвинение и за лизинг на ЛексусБившият изпълнителен директор на

...
Има обвинение и за лизинг на ЛексусБившият изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Боршош застава пред съда днес

Има обвиняване и за лизинг на „ Лексус ”


Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош застава през днешния ден пред Софийския градски съд (СГС) по обвинявания за длъжностно заграбване, занемареност и покупко-продажби с бюджетни пари, харчени не по предопределение. Подсъдим по делото е и някогашния ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев.

Насроченото съвещание е разпоредително и на него съставът с ръководител арбитър Стефан Милев би трябвало да реши дали да даде ход на делото.

Обвинителният акт против Боршош бе импортиран в края на май от спецзвено “Антикорупция ”. Той би трябвало да дава отговор за длъжностно заграбване на 3 971 999, 52 лева, осъществено към 1 ноември 2016 година Прокуратурата сочи и други закононарушения, до момента в който е бил шеф на НДК – два случая на умишлена занемареност и 15 неизгодни покупко-продажби.

По разпоредби на Боршош са били направени разноски за над 3,4 млн. лева, които не били свързани с дейностите, за които са отпуснати. Сумата е била част от 17 млн. лева, с които държавното управление е нараснало капитала на НДК за преустройството и модернизацията по отношение на европредседателството.

Единият от посочените случаи на занемареност е обвързван с заплащането на 389 624.82 лева по контракти с адвокатски сдружения при съществуване на назначени двама юрисконсулти, като и за други сходни “дублиращи ” действия. Вторият случай е за 28 399.61 лева, платени по контракт за лизинг на автомобил “Лексус ЛС 600 ”. При състояние, че НДК разполагало със “Ситроен C4 ” и микробус “Хюндай ”, Боршош изискал друга кола от държавното управление. Без да изчака решението на Министерски съвет, той взел “Лексус ”-а и не прекратил контракта за него още година, макар че кабинетът му отпуснал “Пежо 607 ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР