Има няколко успешни начина да отгледате красиви цъфтящи растения в

...
Има няколко успешни начина да отгледате красиви цъфтящи растения в
Коментари Харесай

От баба знам тези трикове и цветята цъфтят обилно

Има няколко сполучливи метода да отгледате красиви цъфтящи растения в дома си и те не са по никакъв начин комплицирани. Научила съм ги от баба ми. ДОмът ѝ беше като райска градина.

1. Използвайте богата почва
 Да си отгледаме хризантема Да си отгледаме хризантема
Хризантемите са поразителни в другите си цветове и типове, само че градинарите харесват повече дребните корейски сортове, защото те се к...

Почвата, която е глинеста и богата на органични субстанции, като застарял компост или добре прогнил оборски тор, обезпечава на растенията непрекъснато доста хранителни субстанции. Добавете малко компост или оборски тор към почвата, когато засаждате цветето в саксията и ги добавяйте понякога.

2. Мъртви цветя

Повечето растения порастват по-добре и имат повече цветя, в случай че техните увяхнали и избледнели цветове се откъсват постоянно. Винаги, когато видите изхабените цветя, ги отстранете, с цел да може растението да насочи силата си към формиране на повече цветя и пъпки. Увяхналите цветя губят сила и сок. Те също притеглят инсекти и заболявания.

3. Торете растенията

За да имате повече цветя, подхранвайте растенията постоянно през вегетационния интервал с течен тор. Трябва да се употребява разцъфтял тор, който има повече фосфор, в сравнение с азот, защото фосфорът е детайлът, който предизвиква появяването на повече цветни пъпки.
 Какво да извършите, с цел да имате още по-красива есенна градина  Какво да извършите, с цел да имате още по-красива есенна градина 
Есента идва скоростно, времето става студено, а цветната градина вкъщи чака да бъде видяна. Някои от цветята би трябвало да приберем у дома...

4. Осигурете повече слънце

Светлината е от значително значение за растежа на растението. Директната слънчева светлина в продължение на няколко часа дневно може да бъде причина за положителното положение на доста растения, които цъфтят. Въпреки това, обичащите сянка растения са склонни да понижат броя на цветовете, когато са изложени на повече слънце.

5. Подхранвайте корените

За да имате здрави растения и изобилен разцвет, подхранвайте корените и не забравяйте, че посредством тях растенията всмукват хранителни субстанции и вода от почвата. Когато правите пресаждане или когато копаете почва към растението, внимавайте да не отрежете или повредите корените, защото в случай че ги повредите, ще отнеме известно време, с цел да се възвърне, или то може да почине.

6. Сложете мулч
 Какво символизират цветята, с които половината ни изненадва Какво символизират цветята, с които половината ни изненадва
Цветята са належащо допълнение към всеки подарък за жена. За страдание доста мъже не се двоумят дълго време при избора на подобаващ б...

Растенията, растящи в мулчирана почва, нормално са по-енергични, по-малко податливи на вредители и заболявания.

7. Поливайте ги умерено

Прекомерното поливане в множеството случаи благоприятства развиването на листата, само че също по този начин може да докара до липса на разцвет. По същия метод, неналичието на вода може да накара растението да загуби съвсем всичките си цветни пъпки. Най -добрият метод е да се реализира умерено поливане (като се заобикаля както преливане, по този начин и ограничение на количеството вода) през сезона на разцвет.

8. Дръжте ги леко вкоренени

Това е един скъп съвет от градинари. Ако отглеждате цъфтящи растения в контейнери, най-добре е да ги държите леко вкоренени. По този метод те ще се концентрират по -малко върху развиването на корените и ще цъфтят доста по-обилно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР