Има няколко хипотези, постоянно се търсят нови факти и всички

...
Има няколко хипотези, постоянно се търсят нови факти и всички
Коментари Харесай

Валентин Радев: Премиерът вече има зад гърба си решение на парламента за обратния прием на мигранти

Има няколко хипотези, непрекъснато се търсят нови обстоятелства и всички служби са ангажирани, с цел да се открие от кое място е пристигнала чумата по дребните преживни животни. Това сподели в предаването " Неделя 150 " министърът на вътрешните работи Валентин Радев:

" В Министерство на вътрешните работи не сме закъснели, ние оказваме помощ, каквото ни кажат специалистите – БАБХ и Министерството на земеделието - това сме създали. Да, връзката първоначално е по-слаба, някои документи не бяха показани на хората, тези прословути протоколи от лаборатория, само че дано не забравяме – това е рецесия. Аз споделям, че първите дни се е реагирало по този начин. Зони се вършат, убеждават се хора, отидохме да се борим безусловно с народни представители, моите почетения, аз съм бил депутат, те са неприкосновени и би трябвало да бъдат чути, само че не им беше мястото там. Не желая да се оправдавам с тяхното държание, да го подчертая, по тази причина взехме решение в този момент, направихме всичко допустимо, в това число да разбираем и на тях - те към този момент не са там, нито през днешния ден, нито през вчерашния ден, и продължаваме да действаме по рекомендациите и по това, което ни задават от Българската организация по сигурност на храните. "

Валентин Радев уточни, че най-добре охраняваната и най-чувствителна сухопътна граница в Европа е българската. Запитан има ли скрито прекачване на бежанци у нас и кацане на авиобаза Безмер, министър Радев съобщи:

" Ние ги прехвърляме, самолети кацат на Безмер, разтоварваме ги, а сега с това обезлюдяване... Убиваме агнета, убиваме животни, поминъка, цялата Странджа ще бъде обитаема с мигранти, които по-късно ще работят и ще оправят в това число демографията на България. Нали разбирате, че тези три центъра (на подправени вести - бел. ред.), не знам кой тъкмо център, тези подправени вести, са подхранени ето от това, което вие ми казвате. На кой в главата му пристигна, че ще кацат самолети на Безмер и ще разтоварят бежанци. Та това може да стане прикрито ли? На кой в главата му пристигна, че ние ще обезлюдяваме Странджа, с цел да настаняваме бежанци, които щели да се трудят у нас, щели да оправят демографията и по този начин нататък... слушайки госпожа Нинова в Народното събрание. "

Единодушното решение на Народното събрание да не се одобряват назад мигранти значи, че министър председателят има зад тила си решение на Народното събрание, акцентира още Валентин Радев:

" Ако бъдем притиснати от Европа, от Дъблинското съглашение, по регламента, или по тази общоевропейска система за леговище, и би трябвало да върнем назад тези, които сме ги записали тук, взели сме им отпечатъци, и в този момент се намират в Германия или някъде на друго място и ни кажат - би трябвало да приемете пет или 50 индивида, ние споделяме: да, само че първо ще питаме Народното събрание. Те са ни споделили никой да не одобряваме, никакво двустранно съглашение да не подписваме. "  
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР