Има нужда от независим прокурор, защото според Венецианската комисия прокурорската

...
Има нужда от независим прокурор, защото според Венецианската комисия прокурорската
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: В момента да бъде избран независим прокурор е извън правилата

Има потребност от самостоятелен прокурор, тъй като съгласно Венецианската комисия прокурорската институция няма оня надзор, който е нужен, само че това не е от в този момент, това е от 10 години. Не може внезапно да се сетим, че би трябвало да има самостоятелен прокурор. Затова подготовката на разпоредбите, спазването им, ще вдигне престижа на институциите, оттова и на обществото и на България, сподели в " Още от деня " депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Днес спор провокира изказванието на президента Румен Радев, че процедурата за самостоятелен прокурор е почнала в нарушаване на нормативните актове и без публично разискване.

Според Рамадан Аталай егото и на президента, и на премиера сякаш към този момент надвишава всевъзможни граници и тези персонални нападки не им подхождат. Той сподели още, че възприятието им за самозапазване очевидно е доста по-високо в сравнение с е нуждата да извърнат повече внимание на обществото.
Рамадан Аталай, народен представител от Движение за права и свободи: Смятам, че бяха спазени всички процедурни правила, които са записани и по Конституция, и по законовите правила. В момента недоволството, което се поражда от страна на президента и тези, които излизат да стачкуват, се състои в това, че не желаят да се преценяват с писаните правила. Претенцията на президента е за последващи правила, той има искания да се пренапише Конституцията, никой не споделя, че няма такова право. Ако стигнем до един уравновесен метод, съм уверен, че ще се напишат едни правила, идващият прокурор ще бъде определен по тях, само че отново ще има недоволни.

Депутатът от Движение за права и свободи беше безапелационен, че макар, че са дали своят вот с ГЕРБ и Обединените патриоти за кандидатурата на Сотир Цацаров, от Движение за права и свободи не престават да възразяват против Валери Симеонов. Рамадан Аталай добави, че когато би трябвало да се изберат избрани фигури, с цел да има сигурност и разцвет страната ни, с цел да могат да действат институциите, Движение за права и свободи постоянно са били сериозна политическа групировка. Според него Валери Симеонов е проблем на нацията, с държанието си е бил проблем на своите родители, а в този момент е към този момент и проблем на Бойко Борисов.

Той разяснява и разцеплението на Българска социалистическа партия при гласуването за началник на КПКОНПИ. " Различията при тях към този момент не са единствено личностни, а идеологически. Мнение с удар по масата не се постанова, постанова се с причини и убеждения, в случай че са стигнали до там, значи демокрацията нещо куца ", добави депутатът.

Още от диалога вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР