Има нещо красиво и плашещо в хладните оръжия. Трудно ще

...
Има нещо красиво и плашещо в хладните оръжия. Трудно ще
Коментари Харесай

9 невероятно скъпи и плашещи хладни оръжия

Има нещо красиво и плашещо в хладните оръжия. Трудно ще намерите човек, който би отрекъл естетическите качества на изобретателно направен кинжал или сабя, написа profit.bg.
Представяме ви няколко културни и исторически полезности, които са необикновено скъпи, красиви, само че и всяващи боязън.
1. Катана от епохата Камакура

Феодална Япония, XIII век. Самураите имали мечове, които били изработвани от най-качествени материали и от истински майстори. Те учели по какъв начин да ги употребяват цялостен живот, а по-късно предавали знанията си по завещание.
125 от самурайските мечове към днешна дата са приети за Juyounkabazai – предмети от национално значение за Страната на изгряващото слънце.
Най-скъпата катана е от 13 век. Тя бе продадена на аукцион за 418 000 $.
2. Френска офицерска сабя на адмирал Нелсън

Често хладните оръжия си трансформират в артефакти, тъй като са били носени от известни персони. Пример за това е офицерската сабя на адмирал Хорацио Нелсън. Тя коства повече от половин милион $.
3. Талвар

Това красиво индийско хладно оръжие датира от 17 в. Принадлежало е на падишаха на империята на Великите монголи Шах-Джахану. Струва към 700 000 $.
4. Ловен нож на император Цянлун

Неголям златен нож, който е принадлеждал на шестия император на Китай от династия Цин. В направата му са употребявани рога от рядка антилопа. Струва 1.2 милиона $.
5. Мечът на Улис Грант от интервала на Гражданската война

За 1.6 млн. $ можете да си купите този меч. Той е декориран с 26 диаманта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР