Има необходимост от кампания за популяризиране на историческото ни наследство,

...
Има необходимост от кампания за популяризиране на историческото ни наследство,
Коментари Харесай

Обмислят реклама на историята ни по Черноморието

Има нужда от акция за разпространение на историческото ни завещание, което се намира по Черноморието. Това сподели вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на обиколката си в района на Поморие.

Тя прегледа Тракийска паметна постройка Хероон от Римската ера - 2-4 в. от н.е. Сградата е ситуирана под могилен насип в местността „ Палеокастро “ в некропола на римския град Анхиало на няколко километра от Поморие. Планът на гробницата – камера, кулоар и пространства фланкиращи входа – е присъщ за паметната архитектура в Тракия от предримската ера.

Министър Николова бе съпроводена от кмета на Поморие господин Иван Алексиев. На обекта следва да му бъде направена консервация и благоустройство на околното пространство, както и паркоместа за по-лесен достъп на посетителите. Двамата прецизираха, че ще бъде направено и възобновяване на туристическия информативен център в Поморие с логото на Министерството на туризма, който да дава повече информация на туристите, които се интересуват от този тип туризъм. Последните трендове са да бъдат съчетавани отмора и почивка с визити на културно-исторически забележителности и винени дестинации.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР