Има начин да се отговори на опасенията на Турция за

...
Има начин да се отговори на опасенията на Турция за
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Има начин да се отговори на Турция за Швеция и Финландия в НАТО

Има метод да се отговори на опасенията на Турция за присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5424
Вчера Финландия и Швеция подадоха публично кандидатури за присъединение към НАТО, решение, дължащо се на съветското настъпление в Украйна. Турция обаче възрази, като упрекна двете скандинавски страни, че поддържат групи, които Анкара счита за терористични.

" Мисля, че има метод да се позволи този въпрос ", съобщи Уолъс. " Мисля, че в последна сметка ще го реализираме и е доста значимо да изслушаме всички членки и техните терзания ", акцентира той. " Със сигурност ще се вслушаме в Турция ", добави министърът пред Народното събрание, като посочи, че следва диалог сред него и турския му сътрудник.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна означи, че не е извънредно страни от НАТО да имат разнообразни отзиви по значими въпроси. " В НАТО имаме доста опит в полемиките и намиране на решения, когато има разлики в мненията ", добави той по време на посещаване в Копенхаген.

" Поддържаме близки контакти с Финландия, Швеция и Турция. Отговаряме на терзанията, изразени от Турция ", акцентира Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО изрази убеденост, че бързо ще бъде открито решение, позволяващо присъединението на двете скандинавски страни, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР