Има много неизвестни за това каква ще бъде икономиката догодина.

...
Има много неизвестни за това каква ще бъде икономиката догодина.
Коментари Харесай

Финансист: Догодина икономическата ситуация ще е неприятна за всички ни

Има доста незнайни за това каква ще бъде стопанската система следващата година. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия финансистът Любомир Дацов.

Втората вълна е много по-тежка от първата от позиция и на здравната, и на икономическата обстановка. Данните на Националния статистически институт демонстрират доста бързо отрицателно развиване, а съгласно мен това е единствено началото, тъй като зимата нещата занапред ще се развиват. Догодина нещата ще бъдат неприятни за всички ни от позиция и на икономическата обстановка, и на трусовете, които предстоят. Тази неприятна обстановка не е непредвидена от позиция на това, което се случва, съобщи Дацов.

България е в доста преференциална позиция, тъй като в последните 20 години построи една здрава пирамида на обществените финанси и една нелоша пирамида на обществения бранш. В момента обаче почиваме на остарели лаври. От позиция на развиване на стопанската система подвластен повече от това, което се случва в западните страни, в сравнение с във вътрешното ни ползване. Износът ни е голям и структуроопределящ. Ако тези локомотиви излязат от рецесията, ние ще ги последваме, уточни специалистът.

Проблемът у нас е, че ограниченията и визията са краткосрочни. Въпросът е с каква скорост се възстановяваш от рецесията и какъв брой бързо вървиш напред. Има доста неща, които не се вършат във вътрешните политики, а те ще бъдат определящи за възобновяване през идващите години, сподели още Любомир Дацов.

По думите му заложенето в бюджета "раздаване " на пари не оказва помощ за излизане от рецесията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР