Има много малко модели телефони, които са си извоювали култовия

...
Има много малко модели телефони, които са си извоювали култовия
Коментари Харесай

Motorola представи официално новия RAZR

Има доста малко модели телефони, които са си извоювали паметния статус на истинския Motorola RAZR. Холивудските фешън и кино икони използваха този модел непрестанно, а скоро след представянето на модела той стартира да се появява и в джобовете на по-обикновените хора. С други думи - тънкият телефон вид " мида " беше безспорен феномен. Сега този феномен още веднъж е тук!

След многбройни течове и клюки, доста от които се оказаха в действителност законни, Motorola публично разгласи завръщането на сгъваемия телефон. Новата версия, която ще се продава в Съединени американски щати за 1500$ през телекома Verizon, е визията на компанията за стилен сгъваем смарт телефон с еластичен екран. За разлика от други сходни телефони - като Galaxy Fold или Huawei Mate X, RAZR не се трансформира в таблет в разгънат тип, нито пък има система от половин дузина камери и последния разполагаем на пазара хардуер.

 Motorola показа публично новия RAZR
Вместо това Motorola разчита повече на дизайна, който идва преди всичко. Всичко това може да разочарова някои консуматори, които чакат да получат върхова продуктивност или живот на батерията за своите 1500 $, само че концепцията зад RAZR е напълно друга. Компанията желае да върне чувството от сгъваемите телефони " мида ", без това да жертва от функционалностите на модерния смарт телефон. И защото дисплеят е цар в днешния софтуерен свят, колкото по-голям е той, толкоз по-удобен за потребление е даден смарт телефон. За страдание, удобството при потребление е обратнопропорционално на удобството при носене, което даде началото на манията на сгъваемите телефони с гъвкави екрани.

 Motorola показа публично новия RAZR
Интересно е да се означи, че инженерите от Motorola са минали през 26 (!) пртототипа с разнообразни форми, размери и технологии на екрана, преди да се спрат върху сегашния дизайн на RAZR. Това може да се окаже и най-успешният ход на компанията, тъй като освен предлага на потребителите нещо познато, само че в същото време RAZR е неповторим и без аналог на пазара. Проблемите зад Galaxy Fold и Huawei Mate X са доста елементарни - не всеки желае да употребява дребен таблет, даже той да се сгъва на две. От друга страна, всеки би предпочел по-компактна форма, която се разгъва до пълноразмерен смарт телефон.

 Motorola показа публично новия RAZR
Когато RAZR е затворен, той има дебелина сравнима с истинския модел - към 14 милиметра. В долната част има много изпълнала брадичка, а 2,7-инчов OLED екран служи за извеждане на разнообразни известия без да се постанова да отваряте телефона. В сгънато положение RAZR не наподобява като нещо изключително, само че не това е концепцията. Когато отворите телефона, излиза наяве и очевидно, че това е модел от бъдещето. Звезда на шоуто е, несъмнено, гъвкавият 6,2-инчов екран с отношение 21:9 и резолюция 2142x876 пиксела. Брадичката на телефона е много дебела, там се обитават антените, четецът на пръстови отпечатъци, USB-C врата и много мощен високоговорител.

 Motorola показа публично новия RAZR
Интересен е механизмът, който Motorola употребява за прегъване на RAZR - това звено се оказва извънредно проблематично за всички модели с гъвкави екрани. За разлика от останалите, които употребяват една огромна панта, RAZR има две по-малки, които се допълват от преносими пластини, даващи на екрана спомагателна непоклатимост. Този дизайн би трябвало да помогне да бъдат избегнати следи от прегъване и разгръщане в екрана, сходни на тези, които са забележими при Galaxy Fold. Механизмът също разрешава на RAZR да се сгъне изцяло, без да остават досадни и дразнещи процепи сред двете половини.

 Motorola показа публично новия RAZR
Motorola е известна напоследък с положителните си оферти във високия междинен клас и едвам в последно време марката стартира да е по-смела и да опитва. След забавната, само че малко позабравена и не изключително сполучлива Z серия с ралични модули, в този момент компанията се хвърля непосредствено в дълбокото с новия RAZR.Хардуерът
Както към този момент споменахме, Motorola RAZR коства 1500 $ и всеки цент е отишъл за разработка на гъвкавия екран, пантите и цялостния дизайн на телефона. Което значи, че вътре няма да намерите последния процесор или голяма батерия, или неповторима система от камери. RAZR употребява Snapdragon 710 чипсет, който се намира във високия междинен клас, само че е надалеч от флагманите 855 и 855+. Телефонът има 6GB RAM и чист Android 9, а вградената памет е 128GB.

 Motorola показа публично новия RAZR
Батериите в RAZR са малко притеснителни - те са две, в двете елементи на телефона - и имат общ потенциал 2510 mAh. Според Motorola, това ще е задоволително за един ден самостоятелна работа, а в комплекта има включено бързо зарядно (което обаче е единствено 15W). Ясно е, че Motorola разчита повече на дизайна, само че като оставим настрани чипсета (съвременните процесори дават задоволително мощност за всевъзможни приложения), никой няма да откаже малко по-голяма батерия. Ако се постанова да зареждаш ултрамодерния си сгъваем смарт телефон на 12 часа, доста бързо това ще се превръне в задължение. Предстои да забележим по какъв начин ще се държи RAZR в действителни условия и какъв брой самостоятелна работа може да бъде изстискана от телефона.Финални думи
Въпреки всички клюки и течове, формалната поява на RAZR провокира много безредици. Възраждането на сходен паметен дизайн е добра вест за почитателите, а още малко конкуренция и още един състезател, който да побутне напред технологията с гъвкави екрани са положителни вести за потребителите. RAZR има своите ограничавания - моделът е жертвал върхова продуктивност за дизайн и живот на батерията за формфактор. Дали този ход ще се окаже сполучлив, единствено времето ще покаже. Засега няма информация дали и по кое време телефонът ще се появи по нашите ширини и на каква цена, само че желаните 1500 $ (възможни 1500 евро у нас) могат да се окажат сериозна спънка пред по-широкото приемане на модела.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР